LA RECERCA SOLIDÀRIA TÉ PREMI

Paula Sedó guanya el Concurs Treball de Recerca Josep Maria Jarque sobre la persona amb la Síndrome de Down

El passat 31 de maig, va tenir lloc a la seu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, la 18ena edició del Concurs de Recerca Josep Maria Jarque. En aquest certamen hi participen estudiants de diversos instituts d’arreu de Catalunya. Paula Sedó, de l’Institut Les Corts de Barcelona, va ser la guanyadora d’enguany amb el treball que porta per títol Integració de persones amb la síndrome de Down al treball, fonamentat en visites a centres especials de treball i entrevistes a la Fundació Aura.

“El 70% de les empreses ordinàries incompleixen la legislació que les obliga [a les empreses de 50 o més treballadors] a tenir un 2% d’empleats amb discapacitat intel·lectual en plantilla”, va afirmar Sedó, la flamant guanyadora.

TRIUMVIRAT INSTITUCIONAL

La cerimònia de lliurament de diplomes i l’accèssit, atorgat a Clara Zanuy de Prat, de l’institut La Garrotxa d’Olot (Ekram Yaagoubi va quedar finalista), va venir precedida per la taula rodona a tres bandes, presidida per Carme Ortoll, directora general d’Educació Infantil i Primària.

La següent a parlar va ser Katy Trias, directora general de la Fundació Catalana Síndrome de Down, qui va citar unes paraules pronunciades per Montserrat Trueta, recentment desapareguda: “El respecte s’inicia des de l’escola”.

Tot seguit va prendre la paraula Montserrat Martínez, vídua de Josep Maria Jarque.

Sobre el que fou el seu marit i director del Servei d’Educació Especial entre els anys 1980 i 1987, va dir: “El meu marit i jo vam iniciar el projecte (escola inclusiva) quan les persones amb discapacitat eren invisibles”.

Després va intervenir Màrius Peralta, director de Relacions Externes de la FCSD, que va explicar als assistents els criteris pels quals es regeix el concurs, com són l’originalitat i una exhaustiva documentació.

ELS DRETS HUMANS, A ESCENA

L’última a intervenir va ser Montserrat Vilarrassa, membre de l’Assemblea de Drets Humans de la Fundació i vocal de les persones amb discapacitat intel·lectual a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

La també redactora d’Exit21 va parlar de la seva tasca com a vocal a l’IMPD, dels drets humans i de la vida independent.

La gran virtut d’esdeveniments com el Concurs de Recerca sobre la Persona amb Síndrome de Down (des del 2017 porta el nom de Josep Maria Jarque) és la de fomentar la solidaritat i altruisme entre els més joves. El gran premi no és el reconeixement del guanyador, sinó contribuir a la construcció d’una societat més justa i inclusiva.

+ info | + posts

Cap de redacció d’Èxit21 i autor del llibre "La Barcelona que et falta" (de la col·lecció Talents de la FCSD). “Crec que Èxit21 pot ser important per la societat perquè d’aquesta manera ens donem a conèixer les persones amb discapacitat intel·lectual i és una manera de donar la nostra veu. Per a mi Èxit21 és important per poder plasmar les meves inquietuds i per poder compartir el meu punt de vista sobre el món”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *