QUÈ ÉS ÈXIT21?

És un projecte de comunicació pensat, elaborat i executat per persones en situació de discapacitat intel·lectual

Èxit21 és un instrument posat a disposició de les persones en situació de discapacitat intel·lectual per permetre que es facin un lloc en el món dels mitjans de comunicació. 

El repte és fer ús de la noves tecnologies de la informació i de la comunicació per fer sentir la seva veu, compartir opinions, pensaments i inquietuds amb un públic heterogeni i d’horitzons diversos. En definitiva, es tractarà de fer del dret a la paraula una realitat per a tots i totes.

L’espai Èxit21, creat l’any 2011, a més de contribuir a la formació dels membres de l’equip, vol ser el mitjà per excel·lència de comunicació de la Fundació Catalana Síndrome de Down. L’objectiu final és permetre que persones que pel simple fet de tenir discapacitat estan privades de paraula, estiguin preparades per poder portar elles mateixes la seva comunicació. Això suposa naturalment l’adquisició de coneixements teòrics i pràctics en relació amb la pràctica del periodisme.

XARXA

Social.cat: Col·laborem periòdicament amb articles d’opinió dels nostres redactors i compartim les entrevistes que fem de l’àmbit social.

Diari de la Discapacitat: Col·laborem per visibilitzar mediàticament la discapacitat.

Rromani Pativ: Formen part de la xarxa de mitjans de comunicació que lluiten contra la discriminació mediàtica del poble gitano.

QUÈ DIUEN ELS MITJANS DE NOSALTRES? 

L’èxit d’un cromosoma més. Capçalera (revista del Col·legi de Periodistes). Abril 2016.

No estem malalts. Report.cat Maig 2016.

Èxit21. Cinc anys demostrant l’èxit d’un cromosoma més. Social.cat. Juliol 2016.

Capacitats per prendre la paraula. TebVist. Març 2017.

Quan la integració arriba a través del periodisme. Público. Març 2018.

Èxit21 surt al carrer per saber què sap la ciutadania de la síndrome de Down. Social.cat. Març 2019.

Shares
Catalan   English   French  Spanish