Aquest 28 d’octubre es disputa a l’estadi Lluís Companys el primer clàssic Barça-Real Madrid de la Lliga 2023-24. L’atzar ha volgut que aquesta data coincideixi amb el 40è aniversari de l’estrena de la sèrie animada de temàtica futbolera Captain Tsubasa. Coneguda a Espanya com Campeones: Oliver y Benji, l’anime ha meravellat al públic infantil per les jugades impossibles que desafien les lleis de la gravetat.
El protagonista de la història és Tsubasa Ozora (Oliver Atom en la versió espanyola), un nen de dotze anys dotat d’un talent innat per al futbol. En arribar a una nova ciutat, coneix amics com Ryo Ishikazi (Bruce Harper) i Genzo Wakabayashi (Benji Price). També s’enfronta a rivals tan temibles com Kojiro Hyuga (Mark Lenders) i Ken Wakashimazu (Ed Warner), un porter tan formidable com Wakabayashi.
CARRERA METEÒRICA
Tsubasa Ozora inicia la seva trajectòria futbolística jugant a l’equip del Nankatsu (New Team) junt als anteriorment esmentats Ishikazi i Wakabayashi. El Nankatsu participa al Campionat Nacional Juvenil. Tsubasa està motivat a guanyar la competició. No sense dificultats, Ozora i companyia arriben a la final que els enfronta al Meiwa (Mappet) de Hyuga i Wakashimazu. El Nankatsu s’alça amb la victòria.
La història continua amb un Tsubasa Ozora de quinze anys disputa el segon Campionat Nacional amb el New Team, ara sense Genzo Wakabayashi a la porteria. A la final es torna a trobar cara a cara amb Hyuga i Wakashimazu, aquesta vegada militant a les files del Tohu. Ja d’adult (en la versió més recent), Ozora inicia una carrera com a professional jugant tant amb la selecció nacional del Japó com amb el Barça.
FENOMEN SORGIT EN PAPER
El fenomen que ha significat Captain Tsubasa té el seu origen en el manga homònim creat el 1981 per Yoichi Takahashi. Les historietes es van publicar per entregues a la revista juvenil Shonnen Jump. L’èxit del manga va propiciar que el canal TV Tokyo estrenés el 28 d’octubre del 1983 una adaptació en dibuixos animats. Campeones: Oliver y Benji va arribar a Espanya amb els inicis de Tele5, el 1990. El furor que va provocar la sèrie va venir acompanyat del merchandising corresponent. Entre altres productes es van comercialitzar àlbums de cromos i samarretes dels diferents equips que apareixen a la ficció japonesa. No falten les imitacions com Super gol o Supercampeones, les quals no assoleixen el nivell de l’original. Poc es podia imaginar Yoichi Takahashi que els seus Oliver i Benji arriben als 40.
Cap de redacció d’Èxit21 i autor del llibre "La Barcelona que et falta" (de la col·lecció Talents de la FCSD). “Crec que Èxit21 pot ser important per la societat perquè d’aquesta manera ens donem a conèixer les persones amb discapacitat intel·lectual i és una manera de donar la nostra veu. Per a mi Èxit21 és important per poder plasmar les meves inquietuds i per poder compartir el meu punt de vista sobre el món”.
quins bons recors d´ infancia