Arriba la festa del llibre i de la rosa

Sant Jordi és una de les celebracions més boniques de Catalunya i es celebra el primaveral dia 23 d’abril. Es tracta d’una festa de marcat caràcter popular, que combina cultura i també romanticisme. Aquest dia la costum és que les parelles s’intercanviïn regals: els nois reben un llibre i les noies una rosa, tot i que en l’actualitat tant homes com dones es regalen llibres i roses.

Els carrers de Barcelona s’omplen de gent que passeja entre parades de llibres i roses, buscant el seu obsequi no només per a la persona estimada, sinó també per a la família o els amics. Per tota la ciutat es troben parades amb les últimes novetats editorials, i els lectors i les lectores fan llargues cues perquè els seus escriptors i escriptores els signin un exemplar dels seus llibres preferits.

UN DIA MÀGIC I LITERARI

Sant Jordi és un dia per passejar i gaudir de l’ambient cultural i festiu. No es pot deixar de visitar les Rambles, el Passeig de Gràcia, el Passeig de Sant Joan i la Rambla de Catalunya, on abunden les parades de venda de llibres i roses i les activitats literàries, com tallers i recitals. A la plaça Sant Jaume també es ballen sardanes i es pot gaudir dels populars Castells i castellers. El dia de Sant Jordi és també una oportunitat per visitar edificis que obren les portes als seus ciutadans i ciutadanes com l’Ajuntament, el Palau Güell, el recinte modernista de Sant Pau, l’Ateneu o el Palau de la Generalitat. Una de les visites més especials és la Casa Batlló, en la qual l’arquitectura de Gaudí va representar la llegenda de Sant Jordi i el drac relacionada amb la festa.

No us podeu perdre aquesta festa que tant representa als catalans i catalanes i regalar un llibre o una rosa a les vostres persones preferides!

Vanesa Reinón escribe sobre cultura: el teatro, los viajes y el baile son sus pasiones. Es la más reciente incorporación a la redacción de Èxit21.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *