CARA A CARA AMB ELS REGIDORS DE BARCELONA

Aquest mes d’octubre he tingut moltes reunions amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (lMPD). Entre les més destacades estan la trobada amb el nou gerent, en Jordi Tudela; i la reunió de treball amb els regidors de l’Ajuntament.

El passat 13 d’octubre vaig anar amb la directora general de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), Katy Trias; i el meu assistent cognitiu, Edgar Prat, a una reunió amb Jordi Tudela.

Vam anar en nom de la FCSD a explicar el Servei de Promoció Ciutadana, que és on està Èxit21, l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta, la promoció de talents i el que faig jo a l’IMPD, que es diu Representació Ciutadana.

Vam intentar demanar diners per l’assistència cognitiva a les reunions a l’IMPD.
Em va semblar molt bé la reunió perquè vaig explicar el que faig jo, el viatge que vaig fer a Nova York, a la seu de l’ONU, per participar en l’elaboració d’una declaració i que des del 2016 sóc la representant del col•lectiu de les persones en situació discapacitat intel•lectual a l’IMPD.

També li vam dir tot el que fem per fer accessibles les reunions i que l’antic gerent, Ramón Lamiel, es reunia amb mi i el meu assistent abans cada reunió per explicar-nos el que s’havia de votar.

Pressupostos pel 2022
El passat 18 d’octubre, en Jordi Tudela va organitzar una reunió per explicar el pressupost que vam votar més endavant el dia 20. La reunió es va fer perquè jo ho vaig demanar. Però en comptes de ser per mi sola, va ser per tots els vocals. Aquest dia jo li vaig dir que en comptes de fer dues reunions a la mateixa setmana en dies diferents, millor fer-ho tot en un sol dia, un cop a la setmana. Entre anar i tornar em suposa molta feina.

A aquesta reunió ens va explicar el pressupostos de 2022. Em va costar entendre els pressupostos, però estic agraïda que hagin dedicat temps a explicar-ho com a mesura d’accessibilitat.

Trobada consistorial
El passat 20 d’octubre vam tenir la reunió del Consell Rector amb tots els vocals i regidors de l’ajuntament de Barcelona per explicar els pressupostos per l’any vinent.
Al punt 1 ens van presentar al regidor president.

Al punt 2 van donar compte del Decret d’Alcaldia de 23 de juliol de 2021 de designació dels membres del Consell Rector en representació de les persones en situació de discapacitat.

Al punt 3 va ser aprovar les actes de les sessions del 18 de març i 6 de maig de la passada candidatura.

Al punt 4 vam aprovar fer públiques i mostrar per streaming, és a dir per Youtube, les reunions que fem.

Al punt 5 va ser aprovar els pressupostos de 2022 i la plantilla de personal. Jo vaig votar aquí a favor, però vaig dir que em sembla que hi ha poc personal per la Vida Independent perquè només hi ha tres treballadors. Em van dir que n’hi ha més, però només tres treballen a l’IMPD, la resta son subcontractats per fer suport.

També vaig dir de cara al transport que cal que els autobusos de cap de setmana siguin més grans o passin més sovint perquè anem com sardines.

Els punt 6 i 7 no van quedar clars i està pendent de tractar-los en una altra reunió. Era elegir a una persona representant al Consell Municipal de Benestar Social i reflexionar sobre el model de participació i governança de l’IMPD, que no sé què vol dir…

Després als punts 8 i 9 s’havia de ratificar unes despeses de monitors de suport per la inclusió en activitats de lleure i ratificar l’ampliació de despesa per la convocatòria general de subvencions. Aquests dos punts no vaig entendre i vaig fer abstenció.
Llavors era ja molt tard i vaig tenir que marxar.

La setmana que ve no crec que hi hagi reunions perquè tenen d’anar a la Generalitat a fer reunions. Espero que tornem a reunir-nos després de Tot Sants. Com sempre, us ho aniré explicant des d’aquesta tribuna.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish