IMPD EN FEMENÍ

El dia 29 de setembre va tenir lloc la primera reunió després de les eleccions d’abans de vacances al Consell Rector de l’Iinstitut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD). Amb aquesta reunió començo el meu segon mandat com a Vocal per les persones en situació de discapacitat intel·lectual. El primer va ser del 2016 al 2021. Ara em ve per endavant un segon mandat.

En aquesta primera reunió ens van presentar tots els vocals. Som tot dones. Concretament som Carme Riu, Neus Mora, Vanessa Fuentes, Ana Suñé, Leticia Esporrin, Marta Delgadillo, Raquel Olga, Anaïs García i jo.

És important que siguem tot dones en aquest càrrec de representació política i pública, doncs jo vaig participar en l’elaboració d’una Declaració sobre dones en càrrecs de lideratge polític i públic a l’ONU que deia que falten dones en la política, i més encara dones en situació de discapacitat.

Totes nosaltres som les representats a l’Ajuntament de Barcelona de les diferents situacions de discapacitat, la física, la visual, l’auditiva, per trastorn mental i la intel·lectual.

Jordi Tudela, nou gerent

Per part dels treballadors de l’IMPD, a la reunió van venir Joan Ramon Riera, Maria Mas, Toni Galliano i el nou gerent de l’IMPD, Jordi Tudela, que substitueix a Ramon Lamiel.

Vaig parlar amb Tudela per demanar-li si podem fer una reunió mitja hora abans el mateix dia que tinguem el consell rector per preparar-me els punts de l’ordre del dia com feia amb Lamiel . El nou gerent va acceptar la meva proposta.

El dia 13 d’octubre tindrem una reunió amb Tudela per parlar i organitzar-nos a la que també assistirà la directora de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), Katy Trias; i el meu assistent, Edgar Prat.

Reunions assistides

A la reunió hi havia diferents assistents personals. Una era la intèrpret de llenguatge de signes per Encarna Muñoz, representat de les persones sordes. Vanessa Fuentes, representant de les persones en situació de discapacitat física, va venir amb la seva tieta que traduïa el que ella deia per, així, facilitar-ne la comprensió. Servidora compta amb Edgar Prat com a assistents cognitiu. I finalment, Anaïs Garcia, representant de les persones cegues, assisteix amb el seu gos pigall.

Encarna Riu, vocal per a la discapacitat física, va demanar que l’assistència personal a les reunions les hauria de paga l’IMPD.

També vaig demanar que ens enviessin amb antelació la documentació per tenir temps per revisar-la amb el meu assistent. De la mateixa manera, vaig sol•licitar poder fixar la data de la següent reunió, però em van dir que no.

He començat el meu segon mandat amb moltes ganes de seguir treballant pels drets de les persones en situació de discapacitat intel•lectual.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish