SOS! UN OS CORRE LLIURE

Una dona de 70 anys va ser atacada per un ós bru diumenge dia 30 de maig al quilòmetre 4.7 de la carretera secundària CN- 8 a les 21.40 h, Al capvespre, a Cangas del Narcea (Astúries).

Aquesta dona es trobava passejant al costat d’un grup de persones per un camí rural quedant-se l’última.

L’animal va sortir d’entre els arbres a la vora del camí en un revolt.
Era un mascle que estava en zel, època en la qual poden excedir-se.
L’animal va passar per allà sense tenir en compte la presència de la dona fins que se la va trobar de cara passejant sola, per tant va ser una trobada causal.

La reacció que va tenir l’ós va ser la típica aixecant sobre les seves potes del darrere i començant a llançar urpades, una d’elles va impactar a la cara de la dona estripant i provocant-li greus danys i segons ella deixant li el nas trencat i traient-li una mola i, al mateix temps, fent li trencar-se el maluc per l’impacte al caure. Els seus crits van fer córrer als que anaven darrere d’ella.

Després d’aquest atac l’ós va sortir corrent ja que va creure que no hi havia perill per a creuar la via i anar carretera avall on es va creuar amb altres persones que es van apartar fins que va trobar un camí per on va marxar.

Greus conseqüències
Aquesta dona va ser portada primerament a l’Hospital comarcal Carmen i Sever Ochoa a Cangas del Narcea i a continuació la van traspassar a l’Hospital Universitari central d’Astúries (HUCA) on li van haver d’intervenir en les ferides de la part inferior de la cara entre el nas i la barbeta i fins i tot els llavis que els tenia molt danyats i li van cosir les ferides.

Ara està pendent d’una intervenció a la qual li han de fer perquè li puguin posar una pròtesi al coll del fèmur i així tingui solucionat el problema del maluc estant encara ingressada. A causa d’això estan buscant a l’ós.

El servei de protecció de la natura al costat de la patrulla Ós està vigilant activament aquesta zona per trobar-li i assegurar-se que no torni.

En les seves contínues vigilàncies el guarda major va explicar que se li va poder seguir el rastre fàcilment fins a un quilòmetre ja que es podia veure les seves petjades a l’herba podent així recollir mostres del seu pèl per dur a terme un seguiment continu.

Presència coneguda
Tots ells ja sabien de l’existència de l’ós a causa d’uns vídeos ja vistos a principis de maig d’aquest animal caminant per alguns pobles de la zona, perquè és el territori que aixopluga els óssos de la serralada.

Segons el servei de protecció i la patrulla diuen que no és perillós però si per part d’ell es veiés moments d’agressió tindrien previst treure’l del seu ambient.

La majoria de la gent està espantada ja que part d’ella és vella i els ramaders de la zona s’han queixat per aquests atacs que pateixen les seves cabanes, caps de bestiar i cultius.

L’alcalde d’aquesta localitat afirma que aquests animals s’estan humanitzant i per això s’acosten a les zones poblades a la recerca de menjar pels contenidors per a la seva subsistència. Però no és normal que plantin cara perquè quant detecten als humans se’n van.

De la mateixa manera, assegura que cal prendre mesures ja que en els últims 30 anys s’han produït nou atacs i una mort per hemorràgia.

Aquests animals estan en perill d’extinció però porten des del 1973 sent una espècie protegida.

En conclusió la natura és perillosa si no es va amb cura i respecte. Els éssers humans hauríem de saber-ho per endavant.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish