A PEL SEGON MANDAT

Les eleccions a l’IMPD seran al juny

A pesar de la Covid-19, durant l’any 2020 he fet reunions telemàtiques del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). El passat 15 de gener de 2021 hem fet una primera reunió per preparar les eleccions al Consell Rector que es celebraran al mes de juny.

Com a mesura d’accessibilitat cognitiva, em vaig reunir amb l’Edgar Prat, responsable del Servei de Promoció de Persones de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) i Ramon Lamiel, gerent de l’IMPD, per explicar-nos de forma més senzilla el que es va explicar el passat dia 15.

Agraeixo a Lamiel aquestes reunions d’accessibilitat. Diu que a partir d’ara serà així sempre. D’aquesta manera, a la reunió amb tots els vocals jo ja estic informada del que es parlarà.

Cens electoral
Per poder votar cal estar al cens de l’IMPD. Poden votar les persones censades majors de 16 anys per elles mateixes i les menors de 16 per mitjà dels seus representants legals o tutors.

Per poder votar cal inscriure’s al cens electoral. Es pot fer des del 23 de març al 18 de juny. Recomanen inscriure’s del 23 de març al 30 de maig. El 23 de març es publica el cens electoral provisional.

Calendari de campanya
Segons el calendari electoral, a partir del 18 de gener es publica la convocatòria de les eleccions. Del 25 gener al 15 de març es presentaran les candidatures.

El 22 de març es proclamen i publiquen les candidatures definitives per a cada sector de discapacitat.

Si tot va bé, s’espera fer també un acte de ciutat a la Sala de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona com vam fer fa 4 anys a les anteriors eleccions. En aquest acte, vaig intervenir juntament amb la meva suplent, Anna Ribot.

Hem de mirar aquest any d’augmentar i ser més les persones censades.

Votacions online i presencials
A causa de la Covid-19 es permet el vot online durant molt de temps. Concretament, es podrà votar per internet de l’1 al 16 de juny. Es pot fer des de casa o des de les 11 seus electorals dels districtes on ens ajudaran a fer-ho, per si no sabem fer-ho sols.

La votació presencial serà els dies 17, 18 i 19 de juny, a la seu de l’IMPD i amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19.

El dia 20 serà la jornada de recompte i el 21 es publicaran les candidatures guanyadores.

Candidatura inclusiva
He demanat que les votacions presencials compleixin les mesures de seguretat de la Covid-19. També he demanat que es tingui en compte el llibre d’estil d’Èxit21que advoca per un llenguatge inclusiu i respectuós a l’hora d’informar sobre la discapacitat. Finalment, també he demanat de fer banderoles per la ciutat per anunciar les eleccions.

Em vull tornar a presentar perquè encara hi ha molta feina per fer per fer respectar els nostres drets.

La valoració dels meus 4 anys de mandat és positiva i, per això, vull optar a la reelecció. Compto amb vosaltres.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish