NORMAG, UN GEGANT PER LA INCLUSIÓ

Les festes de la Mercè d’aquest any podran ser recordades per estrenar el primer gegant caracteritzat amb la síndrome de Down batejat com Normag i construït amb la idea de que la gent en situació de discapacitat física el pugui portar.

La iniciativa del projecte va ser del Centre d’Educació Especial Aspasim i de la colla gegantera de Sarrià. El proper cap de setmana i aprofitant les festes del barri de Sarrià la colla gegantera ens donaran l’oportunitat d’acompanyar i ballar al costat del Normag.

El gegant té la cara d’un noi amb la síndrome de Down,  d’Aspasim, i és el primer a tot Catalunya que s’ha fet pensant en aquestes persones.

El gegant pesa molt poc. Una persona en situació de discapacitat física el pot portar envoltada per persones atents a possibles dificultats en el recorregut. Jo mateix el vaig portar i es mou bé.

El nou gegant d’Aspasim va estar ben acompanyat per altres gegants adaptats de Barcelona o de fora, com per exemple l’Ocellaire de l’Eixample, o el Marti de Premià de Mar, els padrins i padrines del Normag.

Sarrià, propera sortida

Com ja us he dit la pròxima sortida serà per la festa major de Sarrià. Sortirà el proper diumenge 6 d’octubre, quan es farà el bateig i el cercavila  amb altres colles convidades. També és farà el bateig del capgròs Medinet. Ja ho sabeu, esteu convidats. Més que mai.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish