RENOVAR PER A NO MORIR

En plena celebració del 60è aniversari de Caprabo, el passat 6 de juny, va quedar inaugurada la reformada botiga del carrer de Sants 300. L’empresa evoluciona amb una nova filosofia per a adaptar-se a les noves demandes i exigències de consum.

CAUSES PRÒPIES I ALIENES

En el període 2009-2019, el grup Eroski ha obtingut uns ingents beneficis, però també unes pèrdues milionàries. Les causes d’aquesta sagnia són de dues índoles. D’una banda, Caprabo ha registrat uns números negatius derivats de l’enorme quantitat de gènere que es malbarata.

Els articles pispats (especialment de cosmètica i xarcuteria) representen un forat negre que, malgrat suposar l’1%, es tradueix en centenars de milers d’euros.

De l’altra, la pugna per la clientela en què la cadena de distribució alimentària es troba embrancada amb la competència.

PLA RADICAL DE RECUPERACIÓ

Per a revertir la delicada situació financera en que es troba immers, el grup Eroski va apostar el juny del 2018 per una solució radical.

Aquesta solució es coneix com a “Pla 50”. Com el seu nom indica, això implica la remodelació de cinquanta botigues de la cadena, escollides com les més idònies,  implementant una nova filosofia comercial.

IMATGE TRENCADORA

El tret més destacable de la nova imatge de Caprabo radica en el marró Balear (en substitució del blau cel) que cobreix les parets i pilars del local. Aquesta tonalitat cromàtica atorga un ambient més elegant, potenciat per una il·luminació més intensa.

Els murals de frescos i congelats tenen els marcs i els contorns pintats de negre, així com les portes. Els plafons ubicats damunt els murals i parades de frescos, també son marró Balear amb franges verticals de colors.

Pel els passadissos, estan senyalitzats amb plafons negres indicant la família de productes que hi ha a cadascun.

UN MERCAT DINS D’UN SUPERMERCAT

El propòsit de la reforma de les botigues Caprabo és donar-los una aparença de mercat d’abastos. D’aquesta manera, a l’entrar a l’establiment de Sants 300, és la fruiteria, presidida per una taula amb una selecció de productes de temporada.

Això ha comportat l’eliminació d’una línia de caixes per augmentar la percepció d’amplitud.

A la secció de xarcuteria, hi ha uns expositorsde fusta en què s’exhibeixen un assortiment d’embotits i els formatges selectes en una illa frigorífica.

UN NOU ORDRE

Al marge dels frescos, la resta de productes de consum bàsic ha variat d’ubicació.

Així, per exemple, els refrescos, aigües, sucs i cerveses, comparteixen amb els aperitius, fruits secs i olives el mateix passadís on hi havia la drogueria.

Tanmateix, els olis i vinagres estan unificats amb les salses, farines, i pasta seca.

Aquest moviment de seccions comporta la lògica desorientació dels clients, i també del personal de la botiga.   

RECURSOS HUMANS RECICLATS

La nova filosofia de Caprabo implica la regeneració de part de la plantilla de les botigues seleccionades. Això es tradueix en que alguns empleats que treballaven com a auxiliars de planta, estan ara reconvertits en personal especialitzat en frescos. Això sí, sempre orientats per formadors de l’empresa.

XERRADES FORMATIVES I INFORMATIVES

Al començar les obres de reforma, els directius de Caprabo ens van convocar a una reunió informativa a l’oficina de la botiga. El propòsit de la xerrada era el d’informar-nos de l’actual panorama econòmic de l’empresa, i què s’espera de nosaltres.

Dos dies abans de l’obertura al públic del nou establiment de l’eix comercial de Sants, vam assistir a una classe magistrala la seu central. Allà se’ns va donar les consignes per donar al client una atenció de qualitat.

CELEBRACIÓ PER L’OBERTURA  

Per fi va arribar el 6 de juny, dia de l’obertura al públic de la botiga amb la nova imatge corporativa. Per a l’ocasió es van col·locar a l’entrada de l’establiment dues columnes formades per globus blancs i blaus. A l’interior hi va ha haver degustacions de productes.

Als clients se’ls va obsequiar amb una bossa de tela amb productes a dins.

La remodelació de Caprabo de Sants, 300 (ha suposat una inversió de 73.000 euros) representa l’última oportunitat de salvació. No obstant, però, no n’hi ha prou si el personal que la fa funcionar no hi posa actitud de la seva part. Es traca de renovar per a no morir.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish