Uns Goya per la inclusió

Jesús Vidal, de Campeones, guanya el premi a l’actor revelació

La pel·lícula Campeones, comèdia que aborda la discapacitat, ha estat la gran guanyadora dels Goya. S’ha endut el premi a la millor pel·lícula i un dels seus actors, Jesús Vidal, ha guanyat el premi d’actor revelació.

Aquest passat dissabte es van celebrar els premis Goya, que es van fer per primer cop a Sevilla. És la segona vegada que és fan fora de Madrid. L’any 2000 es van fer a Barcelona, concretament a l’Auditori. La primera edició es va fer l’any 1987, el dia 17de març.

Pel que fa els premis, la millor pel·lícula la va guanyar Campeones, que també va guanyar el premi a la millor cançó original per Coque Malla i la de millor actor revelació per Jesús Vidal.

“Inclusió, diversitat, visibilitat”

En el seu discurs d’agraïment, Jesús Vidal va emocionar tothom quan es va mostrar especialment agraït per ser el primer actor amb discapacitat que rep el premi: “No saben el què han fet. Em venen al cap tres paraules: inclusió, diversitat, visibilitat. Quina emoció! Moltíssimes gràcies!”, va exclamar Vidal.

Una altra part del premi se la va portar la pel·lícula El Reino, que es va dur quatre Goyes: com a millor actor protagonista (Antonio de la Torre), millor actor de repartiment (Luis Zahera),  millor so (Roberto Fernández), millor muntatge (Alberto del Campo), i millor guió original per (Isabel Peña).

També va haver altres premis: millor actriu protagonista (Susi Sánchez per La enfermedad del domingo), millor actriu revelació (Eva Llorac per Quien te cantarà), millor Goya direcció novell (Arantxa Echevarría per Carmen y Lola), millor direcció de fotografia per (Josu Incháustegui per La sombra de la Ley), millor direcció artística (Juan Pedro de Gaspar per La sombra de la ley), efectes especials (Lluis Rivera i Laura Pedro per Súper López), disseny de vestuari (Clara Bilbao per La sombra de la Ley, millor maquillatge i perruqueria (El hombre que mato a Don Quijote), millor curtmetratge d’animació (José Herrerra per Cazatalentos).

Silvia Abril i Andreu Buenafuente, els presentadors

Els presentadors de la gala van ser la parella Silvia Abril i Andreu Buenafuente, que van ser dirigits per David Lilo, i Enric Cambra.

Els dos presentadors van estar molt bé deixant parlar a la gent, sense tallar-los.

Està molt bé que la gala es vagi fent per diferents llocs d’Espanya.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish