El pla de ruta dels Drets Humans a Catalunya

El 21 de gener de 2019 vaig assistir a l’acte de presentació del Pla de Drets Humans de Catalunya. Vaig anar-hi amb Edgar Prat, com a responsable de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta, i amb Katy Trias, directora general de la FCSD.

El Pla de Drets Humans de Catalunya és un document que compila un conjunt de directrius i mesures polítiques en resposta al diagnòstic de la situació, elaborat amb la participació activa de la ciutadania, que han de fer efectives el  govern i els poders públics.

Aquest pla deriva de l’Estructura de Drets Humans de Catalunya, que va ser creada l´any 2017, per conveni entre el Síndic de Greuges i  l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), com la institució catalana de defensa i promoció dels  drets humans i les llibertats fonamentals, seguint les recomanacions dels Principis de París de l’ONU.

L’acte, celebrat a l’Espai Drassanes de Barcelona,  va ser presentat per Silvia Bel i Ramon Pellicer, i dirigit per Oriol Broggi i Joan Miquel Artigues.

Va comptar amb les intervencions de Laia Serra, Joan Vintró, Ana Bernal, Carme Trilla, Marina Garcés, Marc Antoni Broggi, Arcadi Oliveres,  David Fernàndez, Xavier Orno i Enric Canet.

La cloenda va anar a càrrec de David Bondia (President de l’Institut de Drets Humans de Catalunya), i Rafael  Ribó (síndic de Greuges).

L’acte va comptar amb les actuacions del Cor la Unio i Orpheus XXI.

Nosaltres tenim la paraula

S’inicia un procés per consensuar entre tots i totes l’abast i el contingut del Pla de drets que volem per a Catalunya. Podem fer tots i totes aportacions des del lloc web: www.estructuradh.cat.

El procés acabarà amb l’elaboració del document definitiu del Pla de drets humans, que serà sotmès a consideració del Parlament i Govern de Catalunya i s’haurà de concretar en lleis, pressupostos i polítiques públiques que hi donin compliment. S’establirà un mecanisme de control i seguiment que n’avaluï l’eficàcia real.

L’Assemblea s’ofereix a col·laborar

Vaig entregar un sobre dient que vull participar en  l’elaboració del Pla de Drets Humans de Catalunya i que sóc Montserrat Vilarrasa, Vocal al Consell Rector de l’IMPD, secretària de l’Assemblea Drets Humans MT i membre d’Èxit21.

També ens van filmar en vídeo i vaig dir de nou qui sóc i els punts del meu programa electoral com a vocal a l’IMPD: que tots el nens i nenes puguin anar a una escola ordinària, que tinguem una feina digna i cobrar un sou digne, que puguem viure independents, el dret de vot i la conscienciació als mitjans de comunicació perquè tinguin un llenguatge respectuós cap a nosaltres.

Amb l’Assemblea estaríem encantats de participar en l’elaboració d’aquest Pla de drets humans que ens sembla una iniciativa molt interessant.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish