L’error causa estrès

En aquest escrit volia exposar un fet que cada dia tenim més a mà: el poder equivocar-nos. Vivim en una societat en què l’error gairebé no es contempla. Sempre estem buscant la perfecció o almenys això es procura fer.

M’atreviria a dir també que el poder equivocar-se és de savis perquè dels errors s’aprèn. Equivocar també és poder acceptar-se un mateix tal com és, i no com desitja ser.

Els errors també formen part de la nostra vida diària i no s’han d’ocultar, però sí treballar diàriament; sense que aquests es converteixin en estrès per a la persona.

A l’escola els nens que no progressen queden a un costat i no tenen la possibilitat d’avançar. D’aquesta manera creix la població amb un ensenyament no gaire favorable com per poder desenvolupar-se amb fluïdesa en la societat.

Estrès laboral

En el món laboral és on es nota més aquesta situació i es podria dir que la possibilitat d’equivocar-se és gairebé nul·la perquè l’empresari no li convé que hi hagi errors per no perdre diners.

D’aquesta manera, no es té en compte que som persones i per això cada dia es prescindeix molt més de la possibilitat de contractar gent. En lloc d’això, es posen màquines que no tinguin possibilitat d’errar i només requereixen un manteniment.

En conclusió, vivim envoltats d’una exigència elevada que moltes vegades no aconseguim controlar. Això ens genera estrès i altres malalties que malauradament cada dia són més freqüents.

Moltes vegades això ve promogut per factors com la televisió o els telèfons mòbils perquè es rep constantment informació negativa (guerres, desastres naturals, notícies sensacionalistes …) que no ens deixen relaxar-nos.

A més, hi ha un volum de sobreinformació molt gran que amaga la informació necessària.

Sota la meva opinió hem de procurar tenir uns moments de relaxació i descans, tant per al cos com per la ment, per obtenir una vida més saludable.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish