Comunicació empàtica

La comunicació és un factor de la nostra vida més important del que creiem. Molts cops ens comuniquem duna forma poc empàtica, poc sensible i poc accessible perquè ens puguem fer entendre amb l’altra persona.

Degut això crec que hem d’aprendre a empatitzar més per fer-nos comprendre com nosaltres volem. Per poder aconseguir aquest objectiu una bona pràctica és pensar en com ens agradaria que ens ho diguessin a nosaltres mateixos. D’aquesta manera aconseguirem no ser agressius, arrogants, malcarats… i així poder ser més propers amb qui ens comuniquem.

Com, quan i per què?

El to de veu que fem servir, les paraules, el posat i la actitud diuen molt d’un mateix quan vol comunicar alguna cosa, ja sigui bona o dolenta.

Trobar el moment adequat per donar aquella informació que vols transmetre molts cops és gairebé impossible. Per tant, hem d’aprendre a ser capaços de trobar les paraules més agradables possibles per no ser impertinents. Per què hem d’adoptar aquestes actituds? Perquè en un nivell de comunicació òptim podem acabar donant un vocabulari i una comprensió molt bona per l’altra persona, i això ens ajudarà molt a fer-nos entendre més bé.

Amb tot, si es treballa la manera de comunicar s’aconsegueix una comunicació més accessible. De la mateixa manera, es pot arribar a un nivell d’empatia molt bo i satisfactori per un mateix i per l’altra persona.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish