Els decibels m’encrespen els cabells

Convivim en un món ple de sorolls i gran quantitat de decibels que no afavoreixen la nostra salut auditiva. Per aquest motiu m’he decidit a escriure sobre tots aquells sorolls desafortunats, o dit d’una altre manera: sorolls inapropiats en el moment que sonen.

Cada dia que passa em trobo més gent amb problemes auditius provocats pel mal ús que es fa dels auriculars amb el mòbil. Segons Hear-it, un de cada quatre joves té problemes auditius degut a l’ús abusiu de la música a tot volum en el mòbil. Un dels problemes és el Tinnitus, xiulets interns producte d’un excés de soroll.

Freqüentment pel carrer ens trobem amb gent que porta altaveus portàtils, escolten música amb un volum molt fort i sense tenir en compte el que els envolta.

Personalment ho considero una falta de respecte o una imposició perquè hi ha llocs preparats i destinats per poder escoltar música sense necessitat de molestar a ningú. Valoro més el silenci perquè cada cop és mes difícil d’obtenir.

Una alternativa silenciosa

Un altre factor a tenir en compte és el soroll que generen alguns cotxes quan circulen. Aquest soroll es deu a un factor anomenat tuneig, que consisteix a modificar els vehicles perquè corrin i facin més soroll. Això comporta un increment dels decibels a la ciutat. Els que tunegen pretenen cridar l’atenció de la gent i fer-se notar. Si no, quin sentit té?

Hem d’aconseguir comercialitzar cotxes elèctrics per obtenir menys decibels a les ciutats.

La contaminació acústica

Quatre de cada deu barcelonins conviuen amb un nivell de decibels perjudicial per la salut, segons un estudi de soroll i salut a Barcelona. El 40,25% de població convivim amb uns 65 decibels durant el dia, fet que comporta malalties cardiovasculars i alteracions profundes del son; quan el permès són 30 decibels diürns.

Quasi diàriament em trobo moments en els que voldria una mica més de silenci, i és quan se m’encrespen els cabells perquè no puc tenir menys soroll quan ho necessito.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish