5 coses per descobrir a Berga

Fa uns dies, vaig passar el cap de setmana a Berga, un poble on no havia estat mai i que em va encantar. Si mai hi heu estat, no dubteu en visitar-lo. I els que ja hi heu estat, us recomano 5 coses per descobrir.

Tot era molt verd, semblava un conte de fades. A la tarda de dissabte ens va ploure i no vam poder gaudir al màxim de la passejada pels carrers del poble. No obstant això, armats amb el paraigües vam sortir de l’hotel.

UNA PLAÇA AMB MOLT D’ ENCANT

La primera parada va ser la plaça de Sant Pere, on hi ha l’ajuntament i l’església, i que és el lloc on se celebra la famosa Patum . Per arribar-hi, vam travessar alguns carrers plens de botigues.

La plaça em va semblar preciosa. Les escales eren costerudes i pujaven com una muntanya.  Al cap damunt, es trobava l’església, que era majestuosa.

Al costat, hi ha l’ajuntament; edifici que alberga tres museus: el de la Patum, el del circ i el de ciències naturals.  És a dir, la de Sant Pere és una plaça amb molta història.

FIRA DEL FORMATGE 

Quan van sortir de visitar els museus, semblava que havia parat de ploure de cop. Vam baixar per un carreró i vam arribar a un passeig flanquejat d’arbres. Tots estaven pelats, donant a la postal una essència de fredor i, alhora, sensual.

Allí ens vam trobar amb una sorpresa: la fira dels formatges. Sota un tendal de carpes, desenes de parades oferien els seus formatges variats. N’hi havien de secs, de fumats i de tendres. Es podien degustar, però no ho vaig fer perquè no tenia gana.

Aquest esdeveniment representava molt per al poble, perquè se l’anomenava “la fira internacional del formatge”.

Em vaig adonar que uns quants artesans del formatge havien vingut al Badaterra o a la Fira de l’Arrop, a Badalona, la meva ciutat.

L’ ESTANÇA, LA VISITA I LA POESIA

Com més caminava, més m’interessava el poble. Berga no és tan petit com es veu en els mapes. Particularment és molt atractiu: hi ha parcs, camins per fer senderisme, es pot muntar a cavall o anar en quad, etc.

Em vaig atipar a fer fotografies. Cada racó que explorava era digne de capturar en una fotografia.  Després de la passejada, vam tornar a l’hotel. Com portava la llibreta, no vaig parar de fer poesies. No us dic les hores perquè us cansaríeu!

UN DIUMENGE MOLT ENTRETINGUT

De bon matí, vam haver de fer les maletes per tornar a Barcelona. Hi havia boira i el sol que s’escolava era molt màgic. Mai havia vist aquell tipus de boira i em va impactar molt.

Al capdavall no vam fer gaire cosa, vàrem cantar, fer estiraments i passar per camps llaurats. Va ser una passada! I ja no dic el menjar, perquè era sensacional: trinxat, arròs, pizza…

Fins aleshores, Berga era per a mi un poble desconegut. Però al descobrir-lo, em vaig adonar que mai havia vist tanta joia en un paradís com aquest. Abans de marxar, ja tenia ganes de tornar.

De tornada, l’autobús de línia va parar a Sallent.

El que em va captivar més va ser un paisatge d’allò més penetrant. No em va estranyar que alguns autors quedin tan enamorats dels seus viatges. Realment, viatjar t’obre l’ànima.

Berga m’ha arribat al fons del cor, i aquest cor que ara batega està disposat a tornar un altre cop. I els que facin falta.

 | + info

Redactora i poeta: “Passió i cor són les dues qualitats amb les que podem fer que Èxit21 sigui gran. És una porta oberta a la filosofia. Per això visc amb tanta intensitat aquest racó. Perquè em fa pensar, recordar i sentir”.

Bea Ruiz és autora de tres llibres de poemes. I recentment ha publicat el seu darrer llibre amb l'Editorial Talents de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD): "Un portal a la fantasía": https://fcsd.org/ca/producte/un-portal-a-la-fantasia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *