L’Assemblea demana ser reconeguda per l’ONU

Els dies 9 i 10 de novembre van haver-hi les 17es Jornades Internacionals Barcelona Down, que organitza la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) cada 2 anys. En aquestes jornades es va parlar del tema “El nen i la seva família: noves realitat, noves respostes”, i va comptar amb la presència de Maria Soledad Cisternas Reyes, enviada especial de l’ONU sobre discapacitat i accessibilitat i expresidenta del Comitè de Nacions Unides sobre els Drets de les persones amb Discapacitat.

Cisternas va parlar sobre la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les persones amb Discapacitat i també va participar en una taula rodona sobre el tractament quotidià de la discapacitat intel·lectual, en la que jo també hi era. Al final del col·loqui, Maria Soledad em va preguntar quin era el meu somni. Jo li vaig contestar que era que l’Assemblea dels Drets Humans de la FCSD fos reconeguda per l’ONU.

Un cop acabat l’acte, l’Assemblea de Drets Humans de la FCSD ens vam reunir en un despatx amb ella, juntament amb professionals de la FCSD; i els membres de l’Assemblea. En aquesta trobada vam estar parlant de com fer realitat el meu somni a través de possibles col·laboracions entre l’Assemblea i l’ONU.

També es van comentar altres col·laboracions en el sentit de treballar per combatre la violència vers els nens i nenes amb discapacitat intel·lectual. Maria Soledad volia que l’Assemblea i Èxit21 estiguéssim al peu del canó per ajudar. Això vol dir que tenim un compromís per fer-la quedar bé a ella i quedar bé nosaltres. Ho vam votar a l’Assemblea i estem tots d’acord en comprometre’ns a treballar-hi.

Trencant estigmes

Maria Soledad Cisternas Reyes va participar a les jornades per parlar sobre la Convenció de Nacions Unides sobre les Drets de les persones amb Discapacitat. També va ser entrevistada per Èxit21. Com ja he dit, també va ser a una taula rodona amb Jordi Serrat, professor de la Universitat de Vic; i servidor, com a membre de l’Assemblea i d’Èxit21.

Abans del col·loqui, els meus companys de l’Assemblea i jo mateix vam fer una exposició sobre el tríptic “En el dia a dia com tu”. Es tracta d’un document on hi ha diverses imatges, amb una frase per cada imatge, sobre com volem que ens tractin en el dia a dia. Nosaltres, amb aquestes imatges i frases, vam preparar uns escrits on els relacionàvem amb els Drets Humans per reivindicar els nostres drets. Aquest escrits els vam llegir passant-nos la paraula els uns als altres. En aquest article ho he explico juntament amb els objectius de l’Assemblea.

Després de la participació de l’Assemblea, en Jordi Riu, membre d’Èxit21, va explicar com ens agradaria que ens tractessin i es dirigissin a nosaltres en els mitjans de comunicació.

Un cop presentada la iniciativa “En el dia a dia com tu” i la Guia sobre el tractament mediàtic de les persones amb discapacitat vam passar a la taula rodona, en la qual hi va haver debat sobre tot el que acabàvem de presentar. Els va agradar molt el que fem i en general va ser un èxit. Maria Soledad va dir que havia estat una molt bona experiència per a ella. També va dir que estava molt agraïda de com la vam tractar i que si fos per ella tornaria a venir. A Jordi Serrat li vaig proposar que vingui a veure el què fem a  Exit21. Em va dir que intentaria venir un dilluns.

Estic molt satisfet de com va anar la taula rodona i les col·laboracions que van sorgir. Tinc moltes ganes que Jordi Serrat ens pugui venir a veure a Èxit21 i, sobretot, que l’Assemblea pugui ser reconeguda per l’ONU. Esperem que el 2018 sigui l’any que el meu somni es faci realitat.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish