BRINDIS PER 40 NADALS D’OR

Aquest 28 de novembre s’estrena la tradicional campanya de Nadal del cava Freixenet, un dels dos espots més esperats per aquestes dates, juntament amb el del Sorteig Extraordinari de la loteria de Nadal. En l’edició del 2017, a més a més es compleixen 40 anys del primer anunci de les bombolles daurades de firma de Sant Sadurní d’Anoia.

FÓRMULA D’ÈXIT

El novembre del 1977, en plena transició cap a la democràcia a Espanya, l’empresa Freixenet va llançar un espot protagonitzat per una estrella rutilant del moment que fos un reclam per a afavorir la venda d’ampolles de cava. El primer vídeo promocional dels cellers va comptar amb la presència de l’actriu Liza Minelli, filla del director Vincent Minelli i protagonista de Cabaret o Arthur, el solter d’or.

En anys posteriors, Freixenet va fitxar altres grans figures del cinema i l’espectacle com el ballarí Gene Kelly, per a la campanya del 1981 (emulant la icònica imatge de la productora Columbia Pictures); així com les actrius Rachel Welch (1985) i Victoria Principal, de la sèrie Dallas (1987)

PARELLES INTERNACIONALS

En llarg de la seva història , Freixenet ha apostat en algunes de les seves campanyes per duets formats per una celebritat nacional i una estrella internacional. D’aquesta manera, en l’edició del 1983, l’anunci del cava de Sant Sadurní d’Anoia el van presentar conjuntament el cantant Miguel Bosé i l’actriu Shirley McLane; o Don Johnson  i Norma Duval, el 1991.

El 1994, el famós anunci va estar interpretat per l’elenc d’actors de la premiat film Belle Epoque (compost per Ariadna Gil, Gabino Diego i Jorge Sanz, entre d’altres) i realitzat pel seu director, Fernando Tureba. Precisament, Gabino Diego va repetir protagonisme en la versió del 2005, en la qual va tenir Demi Moore de partenaire.

LES BOMBOLLES, PROTAGONISTES ABSOLUTES

El 2008, per primera vegada, Freixenet va emetre un espot que prescindia de l’star system, ja que estava protagonitzat per l’equip femení espanyol de natació sincronitzada, amb Gemma Mengual al cap davant. Al vídeo, les esportistes aquàtiques executaven una coreografia que evoca les famoses bombolles del cava de Sant Sadurní a ritme de flamenc. Els motius que expliquen aquest canvi de tendència publicitària són dos: d’una banda, el filó que suposava la brillant actuació de l’equip de natació als Jocs Olímpics de Pequin celebrats aquell any i, de l’altra, la situació econòmica que vivia Espanya no convidava al dispendi que suposa el caixet imposat per les celebritats.

BANY DE REALITAT

Per a la campanya del 2012, Freixenet va optar per abandonar la pàtina de glamur en favor un concepte visual més auster i proper, en consonància amb el panorama de crisi econòmica i social que va castigar Espanya. El desaparegut cineasta Bigas Luna va ser l’encarregat de realitzar l’anunci, compost per diversos vídeos gravats per fans del la firma, en els quals fan un brindis per causes socials. Un dels encerts de l’audiovisual firmat pel director de Jamón, jamón és l’emotiva banda sonora.

Per a la campanya del 2016, per ser any olímpic, Freixenet va apostar per l’equip de gimnàstica rítmica, recuperant el seu format més clàssic. És a dir, amb les icòniques bombolles.

I JA EN VAN 40

Aquest any, els encarregats de brindar amb el cava en qüestió, desitjant bones festes seran la parella formada pels actors Ricardo Darín i Michelle Jenner, sota la batuta del director Quique Maillo.

Han passat 40 anys des que Liza Minelli iniciés una fórmula publicitària d’èxit, en els quals han canviat moltes coses, però mantenint l’essència.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish