En record de Martínez de Foix

Aquest cap de setmana, més d’un miler de persones van homenatjar a Francesc Martínez de Foix, un dels referents del sector de la discapacitat intel·lectual, el qual va morir el 17 de juliol a l’edat de 63 anys.

Aprofito la celebració d’aquest acte per parlar-vos del senyor Francesc Martínez de Foix, el qual el vaig conèixer  de prop  perquè durant un temps vaig formar part de la gran família del TEB (Taller Escola Barcelona). Hi vaig treballar uns quatre anys.

Era una persona educada i quan em vaig assebentar que s’havia mort vaig creure oportú escriure aquest article.

Va ser vicepresident dels Special Olympics de Catalunya i de Dincat. També era directiu corporatiu del TEB  i president de l’ACELL, la Federació Catalana d’esports per a disminuïts psíquics.

Degut a que un familiar seu va néixer amb oligofrènia, Martínez de Foix es va involucrar en totes aquestes iniciatives.

Va rebre la Creu de Sant Jordi el 2012 pels seus mèrits en l’àmbit social.  Tan de bo existissin persones com ell perquè es va deixar la pell per la gent amb discapacitat intel·lectual. Per tot això, jo el respectava molt i he escrit aquest article per fer-li un petit homenatge.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish