La Mercè ens convida a passar-ho bé

El dia 24 de setembre se celebra la festa de la Mercè a Barcelona, ​​que és la patrona de la ciutat. Hi ha concerts, capgrossos i es feliciten a totes les que es diuen Mercedes o Mercè, com la meva àvia. Com a barceloní que sóc, m’agrada participar de les festes de la meva ciutat. Sabeu d’on vénen les festes de la Mercè? Si és que no, us ho explico a continuació.

Diu la llegenda que la nit del 24 de setembre de 1218 la Verge de la Mercè es va aparèixer a la vegada al Rei Jaume I, Sant Pere Nolasc i Sant Ramon de Penyafort i els va demanar que creessin una ordre religiosa dedicada a salvar cristians empresonats pels moros. Segles més tard, Barcelona va patir una plaga de llagostes i es va posar en mans de la Mare de Déu de la Mercè que la va protegir. Acabada la plaga, Barcelona la va nomenar patrona.

Les festes es van popularitzar a principis del segle XX però van tenir alts i baixos a causa de la guerra civil i la dictadura de Franco. L’any 1980 van ser declarades Festes d’Interès Turístic Nacional.

Es fan moltes activitats com, per exemple, el piromusical a les Fonts de Montjuïc, concerts a l’esplanada del Fòrum, castellers a la plaça Sant Jaume i correfoc pels carrers de la ciutat.

Us animo a participar en les festes de la nostra ciutat perquè són les millors. Després de les vacances, toca la tornada a l’escola i les festes de la Mercè.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish