TRENCANT BARRERES I DISCRIMINACIONS

Una nova sessió a l’IMPD

El passat 25 d’abril de 2017 ens vam reunir a l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD), Encarna Muñoz (representant de les persones amb discapacitat auditiva); Dolors Luna (representant de les persones amb discapacitat visual); Bertrand de Five i Pilar Ginovart (representants de les persones amb discapacitat física), junt amb Ramon Lamiel, gerent de l’IMPD, i servidora, amb el meu assistent personal, l’Edgar Prat.

L’objectiu de la trobada va ser treballar el codi d’accessibilitat de Catalunya que, tot i que depèn de la Generalitat, l’IMPD (Ajuntament) enviem la nostra opinió de forma conjunta.

Vam tractar dos punts del codi d’Accessibilitat: els Transports i els Serveis.

De transport vam parlar dels autobusos i scooters (que són com cadires de rodes elèctriques en forma de moto a per persones amb mobilitat reduïda).

Jo vaig dir que els autobusos per anar a la feina estan massa plens, falta un vagó més o fer-los més grans. L’encarna Muñoz va dir que hi estava d’acord. També vaig dir que els caps de setmana com que n’hi han menys, passen cada 40 minuts, i caldria que posessin un o dos més entre mig.  L’Encarna Muñoz també hi va estar d’acord.

Nous casos de discriminació

Després vaig dir que volia parlar dels Serveis i vaig explicar el que em va passar a Vinaròs, a l’Hotel la Roca, que no ens van deixar entrar (tot i tenir reserva) perquè van dir que érem “minusvàlids”. Els vaig informar que a través de la Fundació hem fet una denuncia als Mossos d’Esquadra i van venir diferents mitjans de comunicació a entrevistar-nos.

També vaig dir el que li va passar a uns companys meus a Lleida, en una discoteca, que no els van deixar entrar. L’altra cosa que vaig dir és el que em va passar a mi a Barcelona buscant pis. El propietari d’un pis que vam quedar amb ell per visitar-lo ens va dir que no hi podíem viure dues persones soles amb discapacitat intel·lectual perquè no érem capaces. Vaig dir que tots aquests són casos de discriminació.

En resum, vam quedar que podem enviar-los les consideracions que vulguem sobre el Codi d’accessibilitat. Per últim vam fixar les pròximes reunions del IMPD que seran 18 de maig, 30 de maig i 12 de juny.

Queda pendent treballar el Codi d’Accessibilitat d’Edificació i Territori.

Si em voleu fer arribar alguna informació perquè la traslladi al Consell Rector de l’IMPD podeu utilitzar la següent adreça: mvilarrasa.assemblea@fcsd.org

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish