Humor ofensiu

Dissabte dia 25 de juny vaig veure el programa “Còmic Show” de TV3 i vaig escoltar en “Peyu”, un dels presentadors, fent dos comentaris molt desafortunats comparant un atac d’epilèpsia amb l’acció d’espant produïda per un cartell de pallassos.

Com a persona amb epilèpsia em vaig sentir molt ofès per la mala utilització d’un tema tan delicat. Crec que no és de bon gust fer servir aquest context per fer humor fàcil.

Trobo que no és respectuós amb la persona que té epilèpsia perquè no és una cosa que es té per gaudir. Al contrari: pot ser força greu degut als seus efectes i conseqüències.

Jo crec que l’humor hauria de ser un punt de trobada sa i respectuós per a tothom i que no generés discriminació de cap tipus. Crec que això fomentaria una vida més confortable per a tots.

Voldria esmentar que l’ús d’un llenguatge discriminatori per part dels mitjans no és un fet aïllat.  Alguns exemples reals són l’equiparació del sentiment independentista amb un tema psiquiàtric, l’expressió d’ “autisme polític” per referir-se al govern que no escolta la veu del ciutadà o “trastorn bipolar” per explicar el comportament del model bipartidista espanyol, entre d’altres.

Els mitjans de comunicació, com a altaveus de la societat, haurien de ser més curosos amb el que fan i diuen.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish