Premis al periodisme respectuós

El passat 29 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona es van lliurar els premis del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) als mitjans de comunicació que tenen com a objectiu reconèixer i fomentar el bon tractament de la informació sobre temes socials de la ciutat. A l’acte hi van assistir representants de diferents partits polítics i del sector social.

Un equip d’Èxit21 es va desplaçar a l’ajuntament per cobrir la 23ena edició dels premis.

La segona tinenta d’alcaldia de l’Àrea de Drets Socials, Laia Ortiz, que presidia l’acte, va destacar que les persones i treballs premiats reflecteixen de manera acurada el compromís periodístic amb el benestar i la cohesió de Barcelona.

Veredicte dels premis

Els premis es divideixen en quatre categories (ràdio, premsa, televisió i internet) i tenen una dotació econòmica de 5.000 euros per a cada premiat. També s’atorguen mencions especials de 1.500 euros.

A l’edició d’enguany, el premi a la categoria de ràdio va ser per a l’ Associació Catalana per la Integració d’Homosexuals, Transexuals i Intersexuals Immigrants (ACATHI) pel programa Diversitats, emès a Ràdio Trinijove.

En televisió, el guanyador va ser el programa Info K: Especial refugiats; i en premsa va ser per al dossier “Nens i nenes o com educar en la diferència”, publicat per El Diari de l’Educació.

Pel que fa a la categoria d’internet el guanyador va ser la televisió en línia TEBVist, perquè és “una aposta valenta per part d’una entitat social fer una televisió en línia, i és un bon producte comunicatiu fet amb pocs mitjans i amb una molt bona evolució”, segons va destacar el jurat.

Mostrar capacitats

Amb l’esforç i l’enginy d’un grup de persones amb diverses capacitats intel·lectuals, el Taller Escola Barcelona SCCL-TEB, amb la televisió on-line TEBVist Som com som,

ha aconseguit formar una televisió digital per informar al ciutadà.

Amb una periodicitat mensual, aquest portal emet un programa de televisió on s’hi poden veure entrevistes i reportatges que capten el pols dels centres ocupacionals d’aquesta entitat.

Aquest grup cooperatiu fa mes de 50 anys que treballa per la inclusió laboral i social del col·lectiu de persones amb discapacitat. Sota el lema Som com som, TEBVist dóna a conèixer la seva realitat i contribueix a millorar la preparació que la societat té d’ells.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish