CINEDOFILIA: Obsessió pels infants del cinema

Al llarg de la historia del cinema hi ha hagut pel·lícules que han retratat l’obsessió a que pot conduir un amor malaltís com queda palès a El guardaespatlles. En certs casos, aquestes fixacions han transcendit a la realitat.

Influència magnicida

El 1976 es va estrenar la pel·lícula Taxi Driver, de Martin Scorssesse, en la qual Robert de Niro dóna vida a Travis Bickle, un taxista que pateix d’insomni. És per això que treballa conduint en el torn de nit. Durant un trajecte, al seu cotxe hi puja Iris, una nena òrfena que viu al carrer, a la qual Travis vol donar-li una vida digna. Iris va estar interpretada per Jodie Foster en el que va ser el primer paper de la seva carrera. Un pertorbat anomenat Jonathan Hinckle es va enamorar de l’actriu de manera malaltissa. Per cridar la seva atenció, el 30 de març del 1981, Hincley va disparar indiscriminadament contra el llavors president dels Estats Units, Ronald Reagan, quan sortia de l’hotel Hilton de Washington D.C. (Districte Columbia) amb l’intenció d’imitar el personatge de Travis Bickle, que al film intentava assassinar al candidat a la presidència. Ronald Reagan va sortir il·lès del tiroteig gràcies a l’eficàcia dels agents secrets. Jonathan Hinckley va ser jutjat i condemnat el 1982 per homicidi en grau de temptativa per un tribunal penal de la capital nord-americana.

OBJECTE DE DESSIG

Natalie Portman (la reina Amidala del nova saga Star Wars) va debutar amb dotze anys al cinema de la mà de Luc Besson a Leon, el profesional. Al film comparteix protagonisme amb Jean Reno, l’assassí que l’entrena  perquè la petita vol venjar la mort del seus pares. L’aparició de Portman a la pel·lícula va provocar que rebés cartes anònimes d’homes que deien haver quedat enamorats en veure-la sent una nena, segons va declarar l’actriu en una entrevista el 2007.

I és que de Lolites no només n’hi ha a la novel·la homònima de Vladimir Nabokov.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish