La importància de fer amics

Els éssers humans tenim la tendència a conviure amb altres persones del nostre entorn. A través de la integració social busquem compartir el nostre dia a dia amb persones del nostre cercle, per cuidar el vincle que tenim amb elles, o bé a través d’una nova amistat.

Molts solen utilitzar les xarxes socials per conèixer gent nova, altres com nosaltres, els que tenim Síndrome de Down, ho fem mitjançant els grups d’amics, els viatges del servei de turisme o bé dins dels cursos de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

No confiïs en qualsevol

Hi ha molts altres que solen tenir més dificultats per fer amics i potser per falta d’experiència solen confiar en gent que té un cert interès per fer-te creure que els importes, però en realitat es volen aprofitar de la teva bona fe.

Compte amb aquells que diuen ser el que realment no són, perquè et poden portar problemes. Aquest tipus de persones no han tingut les facilitats que tenen altres per socialitzar, i potser conviuen alienes a la societat o a altres mons de l’engany. De vegades són persones que són considerades les ovelles negres de les seves famílies.

El millor amic… el de sempre

En el món de l’amistat ja estem veient que n’hi ha de tot tipus, des dels típics abusadors, els que són considerats males companyies i després estan els que van de bona gent però després et traeixen.

Per sort hi ha altres amistats que són les de tota la vida, és a dir, els que són els teus amics de sempre, els que t’ajuden i estan per tu, els que sempre hi seran quan els necessitis.

El valor de la bona amistat

En fi, ja hem vist que el destí de la vida sempre ens portarà fins a diversos camins, i només tu pots escollir el correcte. Mira bé a qui li agafes la mà (sempre que no t’agafi fins al braç) i que t’acompanyi.

Com més vagin amb tu pel camí que hagis escollit com el millor i gràcies als que realment et valorin per la confiança que els hagis dipositat, aquest serà el valor de la bona amistat. I això realment és el que ens portarà a considerar que és la importància de fer amics.

Redactor. “ÈXIT21 hará que nos conozcan un poco más para que, antes de juzgarnos, sepan algo más de nosotros. Si no, nos discriminan por una cosa u otra. Antes de hablar, informarse mejor. Para mi es un medio de comunicación para ampliar mi CV periodístico”.

Francisco Marin té una novel·la en curs.
Francisco Marin té una novel·la en curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *