La via alemanya

El Futbol Club Barcelona té nou entrenador, Hansi Flick, qui va començar aquesta nova etapa el passat 28 de maig.

Hansi Flick no és l’únic entrenador alemany que ha tingut el FC Barcelona. Hennes Weisweiler i Udo Lattek són altres entrenadors alemanys que ha tingut el Barça.

Weisweiler: una sortida precipitada

Hennes Weisweiler va ser un entrenador alemany que va dirigir el Barcelona durant la temporada 1975-1976. tot i la seva breu estada al FC Barcelona, va deixar una empremta significativa en el club. 

Weisweiler va intentar implementar un estil de joc ofensiu i atractiu, que era coherent amb la filosofia del club. Va buscar promoure el futbol d’atac i la creativitat dels jugadors.

Durant la seva estada, Weisweiler va donar oportunitats a joves talents del club com Carles Rexach i Pere Valentí Mora, que més tard van tenir un impacte significatiu al Barça.

Tot i les seves idees fresques, Weisweiler va tenir desacords amb jugadors clau com Johan Cruyff i amb la directiva del club. Aquests conflictes van contribuir a la seva sortida precipitada del club després d’una temporada.

El seu pas pel Barça es va caracteritzar per resultats mixtos. Tot i alguns èxits esporàdics, com arribar a la final de la Copa del Rei, el rendiment general de l’equip no va ser prou consistent per mantenir-lo a llarg termini al club.

En resum, encara que la seva estada va ser curta i marcat per desafiaments interns, Hennes Weisweiler va intentar implementar un estil de joc atractiu i va donar oportunitats a joves talents, deixant una petita però notable empremta en la història del FC Barcelona.

Època de Bernd Schuster i Quini

Uns anys més tard, va arribar al Barça un altre entrenador alemany, Udo Lattek. 

Lattek va ser entrenador del FC Barcelona des de 1981 fins a 1983. Durant el seu temps al club, va destacar per guanyar la Recopa d’Europa la temporada 1981-1982, un dels títols més destacats del club en aquell període. Durant el seu mandat, Lattek va començar a renovar l’equip amb jugadors joves i talents emergents, establint una base per a futurs èxits del club.

Tot i que el seu estil de joc no sempre va ser el més vistós, va aportar una solidesa defensiva i una organització tàctica que van ajudar a millorar el rendiment global de l’equip.

Udo Lattek i Hansi Flick.

Va gestionar alguns dels jugadors més importants del club en aquell moment, com Bernd Schuster i Quini, integrant-los eficaçment a l’equip.

Tot i aquests aspectes positius, Lattek no va poder guanyar la lliga espanyola, un fet que va contribuir a la seva marxa del club l’any 1983.

Cal destacar, que Udo Lattek i Hansi Flick van coincidir més tard al Bayern de Múnich durant la temporada 1985-1986. Flick era jugador del Bayern, mentre que Udo Lattek era l’entrenador del club en aquell moment. 

Dinastia alemanya: tercera part

Hansi Flick és el tercer alemany que entrena el Barça. Hi ha qui ja troba a faltar un entrenador que tingui el famós ADN blaugrana, és a dir, que siguin de la casa. Però això no vol dir que siguin bons entrenadors. Veient la trajectòria d’altres entrenadors que venen de fora que han passat pel club ens adonem que sovint aporten moltes coses bones i fins i tot títols.

Per guanyar títols, un club ha de jugar bé durant tot el partit, des del principi fins el final. El que no pot ser és que hi hagi incoherències durant tota la temporada. Parlo tant de la directiva com del equip tècnic. 

En la meva vida com a soci que soc del FC Barcelona mai no he viscut la vergonya que vaig passar després de 39 anys sent soci del FC Barcelona. El meu número de soci és el 32174 i el fet de que hagi posat el número de soci és perque veieu que sóc culé i estic molt enfadat. Ens omplim la boca dient que el Barça és més que un club però no ho demostra. El que he trobat vergonyós és el canvi constant de criteri i opinions respecte a l’equip.

Tot el que espero és que ara amb Hansi Flick faci tots els socis i sòcies podem gaudir del millor Barça de la nostra historia. Perquè com diu l’himne: “tots units fent força”. Què vol dir això? Doncs que encara que cadascú pugui tenir la seva opinió, l’equip ha de tenir consistència i coherència per anar endavant jugant en equip per guanyar títols. Per això ha vingut Hansi Flick qui a més, serà l’entrenador que vegi acabada la remodelació de l’estadi blaugrana.

La via alemanya ens ha de donar tota la força perquè el “més que un club” sigui no només a Catalunya si no també a la resta del món.

La sang blaugrana és aquella sang que no es perd mai i l’esperança és l’última cosa que es perd. Els socis i sòcies, així com tots els aficionats del FC Barcelona donem la benvinguda al tercer entrenador alemany Hansi Flick.

 | + info

Autor del llibre “Ignorant la SD: Memòries i reflexions”. Participa a milers d’actes, conferències i entrevistes cada any. Ha sigut durant més de 4 anys president de l’Assemblea DHMT, on actualement hi participa amb la Comissió de Repercussió Mediàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *