EMPRENDRE PENSANT EN EL FUTUR

Unes de les coses que últimament faig i que m’agrada molt és col·laborar a donar a conèixer la Inclusivadora, l’espai de coworking i emprenedoria de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). 

Centrar-me en això per mi és molt important. Què és per mi el coworking? ‘Co’ significa compartir; i ‘working’, feina. Si unim les dues paraules tenim ‘coworking’, feina compartida. I els ‘coworkers’ són aquelles persones que tenen projectes, ganes d’emprendre i reptes de futur.

Son futures feines. Unes feines no com les que tenim ara; sinó que es van creant. Moltes vegades son innovadores. 

El dret a la feina (i també poder emprendre els nostres projectes) és molt important per a les persones en situació de discapacitat intel·lectual. Sense feina, no podríem viure independent. Tal com em deia la mare, per independitzar-te primer has de tenir una feina i un sou. 

Això és el que fa que les feines que tenim siguin dignes perquè ens permeten tirar endavant la nostra vida. I això ho devem a la llei LISMI, més coneguda com a Llei Trias Fargas. 

Ara, les tecnologies ens permeten treballar diferent. Tornem a les feines del futur i al coworking. En el meu cas, treballo per ser jo el meu propi cap. No necessito que em diguin com he de fer la meva feina. Per això, vaig començar a col·laborar amb la Inclusivadora. 

Apostar pels talents

La FCSD ha decidit crear el coworking i també el servei de Promoció ciutadana amb l’objectiu de potenciar els talents i els projectes de futur de les persones usuàries. 

En aquest context es va organitzar el curs d’emprenedoria. Jo el vaig fer. Entre tots els participants vam crear un projecte d’scape room  per presentar-lo a una trobada de mentors.  

De Barcelona a Oslo

Aquest mes de juny, Marc Badia i Saul Sanz, responsables del coworking de la FCSD, aniran a Oslo, Noruega, a una conferència amb la participació de coworkings de tot Europa que portaran els seus projectes. 

Jo col·laboraré fent un vídeo defensant algunes coses d’aquest projecte per buscar finançament i tirar-lo endavant. Sempre pensant en el nostre futur laboral.

Per saber cap a on anem hem de saber d’on venim. Si volem saber com serà el nostre futur laboral s’ha de saber d’on venim: de la LISMI i del servei d’inclusió laboral. Però ara el futur és poder fer les coses per nosaltres mateixos. Emprendre pensant en el futur.

Shares
+ info | + posts

Autor del llibre “Ignorant la SD: Memòries i reflexions”. Participa a milers d’actes, conferències i entrevistes cada any. Ha sigut durant més de 4 anys president de l’Assemblea DHMT, on actualement hi participa amb la Comissió de Repercussió Mediàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *