La Guitarrada torna amb força

Després de dos anys a causa de la pandèmia, ha tornat a celebrar-se el tradicional concert anual de La Guitarrada, aquest any a Santa Cristina d’Aro. 

En aquesta edició han participat escoles de Barcelona, Girona i Sant Celoni per interpretar junts grans clàssics de la guitarra. 

Algunes d’aquestes peces van ser “Canción del Emperador”, de Luis Narvaez; “Canarios”, de Gaspar Sanz; “Mi Favorita”, cançó anònima; com també el “Romance Anónimo”, “Recuerdos de la Alhambra”, de Francisco Tárrega; o la cançó catalana i més actual dels Stay Homas,  un grup que va néixer durant el confinament.

Fa cinc anys que participo i sempre ha estat una experiència molt maca. Aprens a tocar moltes cançons alhora que és una bona manera de practicar amb la guitarra coneixent a gent d’arreu de Catalunya. Els amics i familiars tenen l’oportunitat de gaudir amb el concert.

Aquest any hem tocat els grans clàssics de la guitarra, però cada any hi ha un tema diferent pel concert. Per exemple, recordo els dedicats a les bandes sonores dels videojocs, a les pel·lícules de Disney, a la música Catalana, al rock, a la música clàssica, etc.

Jo ja fa més de deu anys que toco la guitarra. És un instrument molt suau i que pots gaudir molt quan el toques.

La meva professora, Marta Casses, m’ha ensenyat molt i toquem temes que m’agraden com, per exemple, “Compta amb mi”, de Txarango; “Seasons of Love”, del musical Rent; o també “Fi de llum”, de la sèrie Polseres vermelles, creada pel grup Teràpia de Shock.

Tocant sense parar

Ja fa més de deu anys que toco la guitarra i a mi m’agrada molt. Tocar un instrument és una afició molt emocionant.

La música és molt festiva, visca la guitarra!

+ posts

Redactor: “Èxit21 em pot ajudar a saber fer una notícia, a com presentar-me, a fer guions i subtítols. També em pot ajudar a fer amics. Èxit21 pot ajudar a la societat a veure que les persones amb discapacitat intel·lectual també podem fer coses, com articles, entrevistes… i tenir una vida com qualsevol altre persona”.

Gerard Ruiz també és membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *