UN METRO ATURAT EN EL TEMPS

La xarxa del metro de Barcelona amaga a les seves entranyes indrets que passen desapercebuts per a la gran majoria de viatgers. Es tracta d’estacions fantasma que están en desús, atès que es trobaven massa a prop de parades actualment operatives. Les pretèrites estacions del suburbà barceloní són producte dels freqüents errors de càlcul en el traçat comesos per enginyers inexperts.

Quan l’originalment anomenat Gran Metro (avui L3) va ser inaugurat el desembre del 1924, el traçat primigeni connectava les estacions de Lesseps i Catalunya. A mesura que el suburbà anava creixent, s’hi van anar afegint nous baixadors, alguns dels quals van ser projectats sense criteri. Avui, les seves andanes queden com a testimonis silenciosos d’un despropòsit de l’enginyeria civil més irracional. 

SOTA LA VIA LAIETANA

La Via Laietana, una de les artèries més cèntriques de Barcelona, amaga al seu subsòl dues parades fantasma, però només una va estar en funcionament. Just sota l’edifici que allotja la seu de l’entitat financera BBVA (antigament de Caixa Catalunya) es troben les restes d’una obra inconclusa. El que havia de ser l’estació de Banc (entre Urquinaona i Jaume I) es va quedar a mig construir.

En mig del túnel que separen les parades de Jaume I i Barceloneta es troba l’andana de la clausurada Correos. El baixador va estar en actiu des del 1934 fins el 1972, quan l’actual L4 s’estava obrint pas. Les parets de Correos encara conserva la publicitat de l’època. Entre els anuncis destaquen el que resa “Practica Danone”, el d’una botiga de mobles, la campanya electoral amb l’eslògan “Vota (Eduard) Tarragona”.

L’ESTACIÓ FANTASMA DE L’ÒPERA

El subsòl de la Rambla amaga un vestigi del traçat pretèrit de l’actual Línia 3. Entre les estacions de Liceu i Drassanes va estar enclavat el baixador de Fernando, a l’altura del Pla de la Boqueria. L’extinta parada va prestar servei durant 22 anys, des de l’obertura, el 1946, fins la clausura, el 1968. A les andanes, d’acabats minimalistes, s’hi accedien per un únic vestíbul situat a la cruïlla amb el carrer Ferran.

Fernando va ser projectada per absorbir el flux de passatgers del suburbà en dates de grans esdeveniments (representacions operístiques, principalment) celebrats al Gran Teatre del Liceu. Un dels motius de la desaparició de Fernando va ser la proximitat amb Liceu. D’altra banda, la fusió entre el Gran Metropolità i el Metro Transversal va propiciar l’ampliació fins a Paral·lel, incloent l’estació de Drassanes.  

ANDANES D’ÚS RESIDUAL

En mig del tram del túnel entre Sagrada Família i Sant Pau Dos de Maig (Línia 5) hi ha dues andanes a les fosques. Formen part del que havia de ser l’estació de Gaudí, la qual no es va arribar a inaugurar mai. Malgrat tot, al baixador se li ha tret profit amb vistoses campanyes publicitàries, o l’espectacular decoració nadalenca del 2008. Les dependències acullen la seu de de l’Associació d’Amics del Ferrocarril. 

No totes les estacions fantasma trobades al metro de Barcelona estan soterrades. La parada de superfície de Bordeta, va estar en actiu entre el 1926 (va coincidir amb la inauguració del Metro Transversal) i el 1983. Aquell any va quedar inaugurada l’ampliació de la Línia 1 de Mercat Nou fins a Torrassa. De l’antiga Bordeta, se’n conserva l’andana en sentit Fondo per a l’evacuació de combois avariats.    

Les estacions fantasma esmentades al llarg d’aquest article representen el paradigma d’una xarxa suburbana en constant evolució i transformació. És a dir: són els vestigis d’un metro aturat en el temps.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish