La Font de Manresa, una escola inclusiva

L’altre dia vaig tenir l’oportunitat de fer una xerrada a l’escola La Font de Manresa. La vaig fer amb Montse Vilarrasa, companya d’Èxit21 i de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. També ens van acompanyar Artur Fernàndez , Carol Stock i Sara Venqué de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), en una experiència que va ser molt enriquidora i de la que vaig aprendre moltíssim.

Primer de tot, vam anar a la classe de 6è de primària per parlar sobre els drets que tenim les persones en situació de discapacitat i em vaig presentar com president de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta de la FCSD.

Montse Vilarrasa va parlar sobre la inclusió escolar, explicant que ella va patir bullying a l’escola però que després, quan va anar a una escola d’educació especial, va aconseguir fer amics. 

També va explicar que és vocal de les persones en situació de discapacitat intel·lectual a l’Ajuntament de Barcelona i que és el segon mandat que hi participa de forma activa.

A la classe que vàrem visitar hi havia una nena amb síndrome de Down (SD), que es deia Doua. El proper curs també anirà a una escola d’educació especial. 

A l’ESO, per a la Doua, les assignatures no estan prou adaptades i es va emocionar quan va veure a la Montse, a qui li va fer una abraçada.

L’Artur i la Carol van explicar com treballa la FCSD i vam aprofitar per fer un joc per donar a conèixer millor la SD.

Una escola inclusiva per tothom

La FCSD lluita per a que tothom que vulgui pugui anar a l’escola ordinària. Tothom té els mateixos drets i ara cada vegada apostem més per l’escola inclusiva, però encara falta molta feina a fer i informació perquè sigui una realitat sense patiment per a  les persones en situació de discapacitat.

Jo mateix he anat a l’escola ordinària i a la d’educació especial. Les dues m’han aportat coses positives. A l’escola d’educació especial també vaig aprendre molt però, sobretot,  vaig fer més amics.

Una escola inclusiva per a tothom és possible!

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish