El cromosoma més poètic

El passat dia 21 de març del 2022 es va celebrar el Dia Mundial de la Síndrome de Down, per la qual cosa la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) va tenir un dia rodó i que va ser un èxit en tots els sentits.

Van ser molts els mitjans de comunicació els que es van fer ressò d’aquesta iniciativa. Per això molts de nosaltres vam ser convidats a ser entrevistats i fins i tot haver exercit com a reporter esportiu per un dia, com va ser el meu cas al camp de l’Espanyol.

Des de la Xarxa de Televisions Locals, passant pel Telenotícies Vespre de TV3, incloent també La Sexta, aquestes televisions es van prestar a informar a la societat que nosaltres també tenim veu i vot.

Les xarxes també amb la SD

Hi va haver altres mitjans que van posar el seu granet de sorra. La mateixa FCSD també va fer el seu vídeo per als seus seguidors i fidels.

Les xarxes socials es van fer ressò del vídeo penjat a través d’Espanyol TV per transmetre en viu i en directe aquest acte aprofitant així la invitació de l’Espanyol per cobrir la trobada de lliga davant del Mallorca.

També cal esmentar l’entrevista que van fer a Tevécat una altra de les nostres companyes, Odile Fernández, que va explicar la seva experiència al teatre.

Han estat moltes persones les que l’han felicitada, igual que les que ja hem sortit als altres mitjans.

La poesia, també protagonista

Coincidint amb la mateixa data del Dia Mundial de la Síndrome de Down, també va ser el Dia Mundial de la Poesia.

Una de les nostres companyes d’Èxit21, Beatriz Ruiz, poeta i autora de diversos llibres poètics, va ser convidada a l’acte que organitzava la Institució de les Lletres Catalanes al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ubicat a la Plaça Joan Coromines. Aquest acte va ser transmès per TV3.

La SD ​​i la poesia caminen juntes

Així doncs, la Síndrome de Down i la poesia han compartit així una data determinada com és el 21 de març, on tots i cadascun de nosaltres hem tingut el nostre moment de glòria.

Per això felicito tots els que ho han fet possible, però sobretot el treball en equip que hem fet entre tots per haver fet d’aquest dia el més important al nostre col·lectiu.

Felicitant així tots els que han estat entrevistats, convidats a molts d’aquests esdeveniments en què hem demostrat que també movem a la mateixa societat.
Tot i que se’ns dediqui un dia a l’any, la SD el tenim els 365 dies de l’any. Per nosaltres, el 21 de març és cada dia.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish