ELS AUTOGESTORS ES REIVINDIQUEN EN XARXA

L’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT) és el grup d’autogestors de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). Aquests grups estan formats per persones en situació de discapacitat intel·lectuals que tracten sobre temes que preocupen al col·lectiu.

L’ADHMT va començar inicialment com a grup d’autogestors al 2011, però es va convertir en curs de drets humans al 2013.  Els mateixos membres del curs de drets humans van constituir l’ADHMT el 2015.

Des de la xarxa d’autogestors de Dincat, la federació d’entitats catalanes de discapacitat intel·lectual, ens consideren un grup d’autogestors i volen que participem a la seva xarxa.

Següents passos

Com a membre de l’ADHMT he assistit a una reunió de la xarxa d’autogestors de Dincat celebrada el passat dia 2 de febrer.

A la reunió han participat representants de la Fundació Maresme, Fundació MAP i d’Astird21, juntament amb l’Edgar Prat, responsable del servei de Promoció Ciutadana i servidora, per part de la FCSD, i Pablo Fernández, responsable de la Xarxa d’autogestors Dincat.

Pablo Fernández ens ha explicat que hem d’escollir un representant de l’ADHMT per anar a la xarxa d’autogestors i representar a tot el grup.  Al representant se li farà arribar tota la informació que es treballa a la Xarxa. Assistir a les reunions es opcional. És a dir, que si no pots anar no passa res.

Concretament l’ordre del dia constava, en primer lloc, dels models d’implicació i participació a la xarxa d’autogestió dels grups i dinamitzadors. Suposa fer una reunió mensual i serà en divendres tarda o dissabte matí.

El segon punt de l’orde del dia ha estat un taller o seminari anomenat “anàlisis d’actualitat, desenvolupament i posicionament per a líders amb discapacitat intel·lectual”. Es tracta d’un taller d’anàlisis de l’actualitat. Hi pot anar el mateix representat o una altra persona de l’ADHMT, o més d’una segons disponibilitat. Les dates del taller son: dissabte 19 de febrer, 5 i 26 de març, 16 d’abril i 7 de maig. Serà telemàtic.

El tercer punt ha estat la vinculació dels representants dels grups d’autogestors amb el Consell de Participació de persones amb Discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (CPPDID).

El quart punt ha estat les Jornades autonòmiques d’autogestió i autorepresentació per a la visibilització de bones pràctiques en colideratge que serà cap al novembre on esperem poder participar i fer alguna xerrada o conferència.

El cinquè i últim punt ha estat una campanya de sensibilització sobre maltractament al col·lectiu de persones en situació de discapacitat intel·lectual.

És important que ens organitzem i fem sentir la nostra pròpia veu. Per això, els autogestors ens reivindiquem en xarxa.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish