L’ESSÈNCIA DEL NADAL

En l’actualitat la festivitat del Nadal ha estat sempre sinònim d’alegria, felicitat però sobretot de molta festa, principalment a les reunions familiars on es comparteix grans menjars alhora que es brinda pels millors desitjos mentre es canten nadales.

Des de fa milers d’anys es celebra amb alegria el naixement de Jesús de Natzaret en un estable del poble de Betlem (Jerusalem).

Sobre aquestes línies viatjarem en el temps, en elles coneixerem bona part de l’origen del Nadal que tant celebrem o com a molt ho intentem.

Nadal al nou món

Ens remuntem al 25 de desembre de 1492, aleshores es va realitzar aquesta celebració on va ser celebrada a “La Hispania” l’illa on a dia d’avui la formen Haití i la República Dominicana.

Quan Cristòfor Colom va arribar a Amèrica va construir amb la inestimable ajuda dels indígenes un fortí utilitzant la fusta del vaixell “Calavera”.

La data en què es va concloure el fort va ser el 25 de desembre. Per això, Colon la va denominar “la Navidad”, arran d’aquella data va ser quan els espanyols la van celebrar per primera vegada en aquest país americà.

S.O.S. Nadal en perill

Tornant als nostres dies, el Nadal actual ja no és el que era, el consumisme massiu igual que la realitat tecnològica estan acabant amb l’esperit nadalenc, mentre ens volen fer creure que el Pare Noel és invenció de la Coca-Cola.

Encara, encara que siguem pocs, tenim la il•lusió tant de somiar com de pensar en el nen que portem a dins, amb el que gràcies a ell vam gaudir del Nadal com al seu dia ho van fer els nostres pares i avis.

*Text original en castellà

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish