TORNA LA MERCÈ MÉS FESTIVA

Aquest any les festes de la Mercè de Barcelona han estat diferents. S’ha recuperat la presencialitat amb restriccions degut a la Covid-19. Algunes activitats de cultura popular, com les dels gegants, trabucaires, falcons, etc, han canviat de lloc. Enlloc de fer-se a la Plaça Sant Jaume com tradicionalment, s’han festejat al Passeig de Gràcia. El motiu era el de celebrar els diferents esdeveniments en espais més amples.

Durant tot el dia de la Mercè Barcelona va bategar. Vull mencionar els gegants, els castellers, els trabucaires. Jo pertanyo a la colla gegantera de Sarrià i vam participar en la festa fent els tradicionals balls de gegants i la cercavila. La gent va aplaudir molt al gegant adaptat Normag, que jo vaig fer ballar, perquè el portava gent en situació de discapacitat.

Al vespre va ser el torn del correfoc, també acompanyat del Bestiari de la ciutat.
Ha estat una Mercè diferent a la dels darrers anys. S’ha recuperat la presencialitat i espero que l’any que ve hi hagin més restriccions.

I per acabar, l’esperat piromusical que es va descentralitzar i es va poder gaudir dels focs artificials des de diferents districtes de Barcelona, amb la música “Les impuxibles” de la Clara Peya.

I ara, Sarrià
El proper cap de setmana es celebraran les festes de Sarrià on els gegants de Sarrià faran balls juntament amb altres colles. L’acte es durà a terme en el centre cívic de Sarrià a les dotze del migdia.

Les activitats de cultura van agafant forma i les podem tornar a gaudir. Aprofitem-ho.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish