LA PANDÈMIA NO ATURA LA FORMACIÓ

LA UPF I LA FCSD LLIUREN ELS DIPLOMES DELS CURSOS D’AUXILIAR DE MUSEUS, OFOCINA I RÀDIO

El passat 30 de juny, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) van lliurar els diplomes dels cursos professionalitzadors d’auxiliar de museus, d’oficina i de producció de ràdio.

Els cursos de museus i d’oficina han estat en format telemàtics, però almenys es va poder celebrar l’acte de lliurament de diplomes a l’Auditori de Ciutadella de la UPF. Els diplomes del curs de ràdio eren els del curs 2019-20.

L’acte va estar presidit de forma conjunta per Katy Trias, directora general de la FCSD, i Ester Oliveras, vicerectora de Compromís Social i Sostenibilitat de la UPF.

El primer en parlar va ser Ion Gracia, professor del curs d’auxiliar de museus, qui va adreçar unes paraules d’agraïment. Tot seguit, va ser el torn de José Manuel García, alumne del curs de museus, i a continuació es van donar els diplomes d’aquest curs.

L’acte va continuar amb l’agraïment de Pedro del Pozo, alumne del curs d’auxiliar d’oficina, i les paraules de Teresa Monllau, professora del curs per, tot seguit, donar els diplomes als participants.

Formació pel món laboral
Des de l’any 2016, la FCSD organitza aquests cursos juntament amb la UPF. Durant aquests anys més de 120 persones en situació de discapacitat intel·lectual s’han format amb l’objectiu de trobar feina o millorar en l’àmbit laboral.

Segons el servei d’inclusió laboral de la FCSD, el 21% dels estudiants que han fet els cursos han trobat feina.

Aquest esforç conjunt entre la FCSD i la UPF val la pena perquè permet millorar a la feina. Com diu la dita, el saber no ocupa espai i, en el cas d’aquests cursos, la formació ofereix noves possibilitats laborals.

La FCSD fa moltes coses amb la gent en situació de discapacitat intel•lectual, un treball que val molt la pena i que ens dóna l’oportunitat de demostrar que nosaltres també aportem.

Redactor: “Èxit21 em pot ajudar a saber fer una notícia, a com presentar-me, a fer guions i subtítols. També em pot ajudar a fer amics. Èxit21 pot ajudar a la societat a veure que les persones amb discapacitat intel·lectual també podem fer coses, com articles, entrevistes… i tenir una vida com qualsevol altre persona”.

Gerard Ruiz també és membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *