PROPERA PARADA: EL FUTUR

La companyia novaiorquesa Kelekona ha llançat un disseny nou d’autobús elèctric volador que pot viatjar a la velocitat d’un avió.

Podrà connectar Madrid i Barcelona en una hora.

Aquest autobús té capacitat per a uns quaranta passatgers i un pilot.

La seva forma és de falca arrodonida que el fa aerodinàmic i útil per al vol.

El cos estarà imprès en 3D en un compost d’alumini. La conjunció de disseny i material ajuda a augmentar el seu rendiment en el vol frontal.

No té ales sinó vuit hèlixs, quatre davant i 4 darrere, que poden bascular per ajudar-lo en l’enlairament i aterratge vertical i al vol frontal.

Seguretat d’altura
Disposa d’un mecanisme de seguretat amb el qual pretén equipar el l’autobús a base d’un sistema de càmeres i radar que a uns 160 km/h el faria protegir-se de xocs amb altres aeronaus, ocells, alteracions climàtiques o altres.

Segons la companyia, l’autobús seria capaç de cobrir llargues distàncies a gran velocitat, per això les bateries per alimentar la nau haurien de ser enormes.

Per aquest motiu la companyia proposa tenir un paquet intercanviable perquè es puguin reposar fàcilment.

Per a aquest tipus de nau s’haurien de crear noves estructures perquè puguin enlairar-se i aterrar amb seguretat i fins i tot planegen construir vint vertiports.

En canvi els autobusos voladors serien molt més econòmics al portar un gran nombre de persones en cada vol i pot obrir així trajectes entre ciutats que no tinguin bona connexió.

Aquest vehicle, en lloc de ser per això, el usarien per transport de mercaderies, fer maniobres militars i a assistir a evacuacions de ferits en cas d’accident.

En conclusió, encara han de passar molts anys perquè sigui possible.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish