MOR ARCADI OLIVERES, DEFENSOR DELS DRETS HUMANS

La setmana passada va morir Arcadi Oliveres d’un càncer de pàncrees. Oliveres va ser professor d’Economia i defensor molt actiu en favor dels drets humans, però també molt conscient del problema social i preocupat per la situació de la gent que no tenia feina.

Va ser professor a la Universitat de Barcelona, on sempre va estar molt actiu amb el Sindicat Democràtic d’Estudiants. Més endavant, a l’any 1968, és va dedicar als centres d’estudis, i un any més tard va formar part de l’Assemblea de Catalunya, des d’on va defensar la democràcia enmig de la dictadura franquista.

A l’any 1993 es va treure el títol de Doctor, amb el seu treball “La industria militar a Espanya”, i aconseguint una plaça com a professor d’Economia a la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Oliveres ha sigut un gran lluitador social. Creia i defensava els Drets Humans, participant activament a la comissió general de Justícia i Pau d’Espanya, des de l’any 1999 fina al 2003.

En el nom del fill
La Casa Orlandai, just a la sortida dels Ferrocarrils Catalans de Sarrià, va fer un homenatge a la família Oliveres col·locant una escultura al pati que porta el nom del seu fill Marcel, que va morir fa uns anys i que va ser la primera persona que va impulsar el projecte de casa cultural pel barri de Sarrià.

Arcadi Oliveres, doncs, va fer molt en favor d’aquest barri de Barcelona, com també a molts altres llocs del mon, i fins i tot es va sentir tan proper que a l’any 2012 va participar en el pregó de les festes de Sarrià.

Era una persona que és feia estimar amb la gent, que es va esforçar molt pels grans temes socials del nostre mon però que també va deixar la seva empremta a la vida diària dels barris i petits nuclis.

Arcadi, et trobarem molt a faltar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish