UNA DOBLE LLUITA

El passat dia 5 de març vaig participar en un acte de DINCAT per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, un dels dies més importants i reivindicatius de l’any.

Primerament em va donar la benvinguda en Carles Campuzano, director de Dincat.
Després va començar l’acte un altre convidada, Rosa Pérez, què és la responsable del Projecte Mujeres de Plena Inclusión. Després va continuar Cristina Paredero, membre de la junta directiva de la Plena Inclusión, i per últim la meva intervenció com a representant del col·lectiu de persones en situació de discapacitat.

Activisme femení

A l’acte vaig començar parlant de quan em vaig presentar al 2016 com a vocal representant de la discapacitat intel·lectual a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) des de la Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

He estat la primera persona en situació de discapacitat intel•lectual en aquest consell rector. Al principi em costava entendre i votava en blanc però gràcies a l’ajuda en l’accessibilitat cognitiva per part de l’IMPD i del meu assistent personal de la FCSD he pogut entendre per poder decidir i participar com una més.

Des de llavors he fet 37 reunions amb l’IMPD tant virtuals com presencials. També he fet una campanya amb banderoles per la ciutat de Barcelona per conscienciar sobre la Convenció de Drets de les persones amb Discapacitat, i amb els meus companys de l’assemblea DHMT vam fer una fotografia amb cada uns dels drets.

He assistit a actes importants com al plenari de l’Ajuntament de Barcelona d’aprovació del dret de vot de les persones en situació de discapacitat.

En el meu programa electoral també he demanat ajudes per pagar els pisos de lloguer, i no pisos adaptats per a totes aquelles en situació de discapacitat.

També he demanat fer un estudi del greuge econòmic de la discapacitat intel•lectual, i fer un estudi de l’accessibilitat cognitiva.

Aquest any he incorporat la demanda de reduir l’edat de la jubilació.

En aquest 2021 hi ha noves eleccions i estic preparant un nou programa amb el que em vull tornar a presentar.

Recordeu que és important que us censeu al cens de l’IMPD per poder votar. És important votar per poder tenir un representant de les persones en situació de discapacitat intel·lectual.

Les dones tenim molt a dir

A la ONU vaig tenir el plaer de conèixer a la Maria Soledad Cisternes Reyes, una de les nostres referents en la història dels drets de les dones, i va intervenir a l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta com enviada especial de Nacions Unides sobre discapacitat i accessibilitat.

L’any 2019, la Maria Soledad em va convidar a les Nacions Unides a Nova York, per participar en la redacció d’una declaració de Dones en càrrecs de lideratge polítics i públics en projecció a Bejing+25.

En aquesta declaració de dones reivindiquem que fa falta més dones en situació de discapacitat intel·lectual en la política és especialment important la presència i participació de les dones. La meva estada a la ONU va ser una nova i molt bona experiència per mi.

Bejing és la plataforma internacional pels drets de la dona al 2025, era el 25 aniversari de la plataforma i vaig participar en un acte al parlament Europeu de Barcelona per presentar la Declaració.

Feminisme amb SD, al poder

Durant el confinament amb altres companyes de l’Assemblea DHMT hem fet un manifest de Dones amb SD per reivindicar que hem de “tenir els mateixos drets i llibertats que els altres éssers humans”; així com que fa falta més dones especialment en situació de discapacitat intel·lectual en posicions de lideratge polític i públic. És un manifest al que podeu adherir-vos si voleu a partir de la pàgina de la FCSD.

Per acabar m’agradaria reivindicar que no ens discriminin per ser dones i que tinguem tothom les mateixes oportunitats.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish