20 ANYS FENT UNA ‘MONADA’ DE MISSIÓ

El dia 26 de febrer, va ser un dia important per a la Fundació Mona, ja que van celebrar 20 anys d’història rescatant ximpanzés i macacos.

La Fundació Mona és un centre de rehabilitació on aquests animals es recuperen del maltractament que han patit estant en circs, fent de models de publicitat a la televisió o vivint com mascotes en males condicions.

El centre és una llar per a ells perquè a part de recuperar-se, viuen en família amb la seva mateixa espècie en un entorn natural i tenint una vida digna i sense patiment.
Aquesta fundació està reconeguda com a entitat sense ànim de lucre. Disposa d’un centre de rescat i rehabilitació prop de Girona, i envoltat de natura.

Està justament allà perquè durant molts anys des d’Àfrica arribaven molts ximpanzés. Els macacos que també es troben al centre eren usats com a mascotes exòtiques i es podien trobar al mercat negre.

Enguany se celebren els 20 anys, ja que va ser el 2001 quan es reconeix el centre i es rescata el primer grup de ximpanzés.

Apadrinar un mico
La manera que té el centre de seguir amb la seva tasca és oferint visites guiades per conèixer la seva tasca, cursos sobre primats, donant opció a fer donatius o apadrinant algun dels ximpanzés rescatats.

Jo fa un temps vaig conèixer la seva tasca a l’anar de visita amb uns amics. Em va agradar tant el que fan que vaig decidir ajudar, per això fa poc vaig apadrinar a Bongo, un dels ximpanzés, que van rescatar d’un entrenador que el llogava per anuncis de televisió. Ho va passar molt malament a causa de les males condicions en què el tenien, però a dia d’avui fa riallades quan juga. Sempre ajuda als cuidadors i quan rep visites els llança terra en senyal de benvinguda.

Com Bongo hi ha molts més ximpanzés per conèixer i ajudar. Us convido a que entreu al seu web i descobriu la bona tasca que fan i com ajuden a aquests preciosos primats.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish