DEFENSANT LES ELECCIONS ACCESSIBLES

El passat dissabte 13 de febrer em van fer una entrevista per telèfon la al programa “Son 4 dies” especial eleccions de Ràdio 4 que condueix Olga Rodríguez per explicar la campanya per unes eleccions cognitivament accessibles que va llançar l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT) de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

El programa es va emetre el dia següent (14 de febrer) al matí a les 9’30 en motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya. Si voleu, el programa es pot escoltar a la carta a la seva pàgina web.

En el dia a dia com tu

Em van preguntar sobre el tríptic de “En el dia a dia com tu” que va inspirar els vídeos de la campanya de l’ADHMT.

En el tríptic surten 9 imatges acompanyades per frases com “Sóc una persona adulta”, “Ajuda’m només si t’ho demano”, “Se el que m’agrada”, “Tingues paciència si veus que vaig lenta”, “Vull fer activitats amb tothom”, “Adreça’t directament a mi”, “Dona’m indicacions clares”, “Els privilegis em discriminen” i “Participo activament”.

Amb el contingut d’aquest tríptic fèiem conferencies amb l’ADHMT per escoles, universitats i altres centres educatius.

Vídeos per a l’accessibilitat

Abans de les vacances d’estiu vam fer uns vídeos amb els companys de l’ADHMT i la productora Costa Est sobre cada una d’aquestes frases amb l’objectiu de conscienciar sobre l’accessibilitat cognitiva.

Els vídeos estaven ambientats en unes eleccions i es poden veure a Youtube, al canal de la FCSD

Vaig dir que tinc incapacitació parcial i que quan hi ha eleccions sempre he votat, però que conec dues amigues també amb la SD que no podien votar. Però a l’any 2018 van reformar la LOREG, la llei orgànica de règim electoral. Des de llavors, totes les persones en situació de discapacitat intel•lectual ja podem votar.

Per primera vegada tothom va poder votar a les eleccions municipals de 2019, i ara a les eleccions autonòmiques de 2021 hem pogut tornar a votar per escollir els representants al Parlament de Catalunya.

Activisme per partida doble
També vaig explicar que vaig anar de viatge l’any 2018 a la seu de l’ONU a Nova York per participar en la redacció i firma de la Declaració de dones amb discapacitat en càrrecs de lideratge polític i públic: Projecció Beijing+25.

Finalment, vaig anunciar que enguany al 2021 hi haurà eleccions al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), on em presento de nou com a Vocal de la discapacitat intel·lectual. Havien de ser al 2020 però s’han aplaçat i seran ara al juny de 2021.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish