TROBADA VIRTUAL AMB VISTES AL 21

Al meu article Implicació per una Barcelona accessible, especifico que represento a la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) a la Red Nacional de Vida Independiente (RNVI). El programa està promogut per Down España, matriu de les entitats dedicades a la síndrome de Down i la discapacitat intel·lectual arreu del país.

El passat 15 de desembre es va celebrar l’última reunió virtual d’aquest convuls 2020.
Sergi Torrent, coordinador del Servei de Vida Independent de l’FCSD hi va participar com a tècnic .

L’objectiu era desgranar els projectes que Down España durà a terme durant el 2021.

CONTINGUTS DE LA REUNIÓ
Pep Ruf, director de l’Àrea d’Adults de l’FCSD va conduir la reunió telemàtica organitzada per Down España. Ruf va comentar els nou punts dels quals constava l’ordre de la cita. Tractaven temes com l’envelliment prematur, el deteriorament cognitiu, o els cursos de prevenció d’incendis, organitzat per la Fundació Mapfre.
Un dels apartats tenia relació amb a una iniciativa consistent en un joc de cartes molt particular. A través dels naips es revelarien els projectes de futur dels usuaris de les diverses entitats afiliades a l’RNVI.

El penúltim punt feia referència a un qüestionari que els representants vam rebre per correu electrònic. Dels deu temes inherents a la Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual de la llista, n’havíem de triar els tres que consideressin més importants.

TRES SALES TEMÀTIQUES
El cribatge, segons els resultats del citat formulari, es va centrar en les tres qüestions més votades pels usuaris participants. Aquestes tenen a veure amb el benestar emocional, els recursos per a la vida independent, i la Covid-19 a la vida independent.
En funció del tema que cada participant va escollir, es van crear tres sales (grups de treball) per a aportar idees i suggeriments al respecte.

Pel que fa als recursos de vida independent (em vaig decantar per aquesta alternativa), es va parlar de la figura de l’assistent personal.
Paradoxalment, encara que la Covid-19 a la vida independent va ser l’opció menys sol•licitada, el tema va acaparar el bloc amb més demanda (benestar emocional).
El grup es va centrar en l’acompanyament en el dol per la pèrdua d’un ésser estimat.

FALTA D’ACCESSIBILITAT COGNITIVA

Malgrat que els continguts de la reunió de l’RNVI van ser exposats de manera minuciosa, van ser motiu de queixa per part d’alguns assistents. Bàsicament perquè resultaven massa densos i tècnics (van ser dues hores de durada) per a alguns usuaris que van criticar la falta d’accessibilitat cognitiva. Un altre representant va proposar glossar les reunions de Down España en un resum per fer-les més fàcils d’entendre.
A l’ens estatal per a la síndrome de Down i la discapacitat intel·lectual li queda molt per fer. No obstant, però, aquesta va ser una trobada virtual amb vistes al 21. Això fa referència tan al nou any (2021) com a les persones amb trisomia del cromosoma 21.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish