L’ASSEMBLA PARTICIPA A LES JORNADES INTERNACIONALS BARCELONA DOWN

Els passats 21 i 22 d’octubre es van celebrar les XVIII Jornades Internacionals Barcelona Down que organitza la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). Enguany, les jornades es van celebrar online degut a la Covid-19 amb més de 400 inscrits i van tractar la salut mental de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. L’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta va participar el dijous a la tarda per reivindicar els drets de les persones en situació de discapacitat intel·lectual.

Per començar va intervenir Irene Pérez, que va parlar sobre l’article 3 de la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, el que parla sobre els principis generals. Després va parlar Jordi Illa sobre la igualtat i la discriminació, és a dir, de l’article 5.

A continuació va ser el torn de Jordina Amorós, que va parlar sobre la igualtat, en aquest cas comentant l’article 12. Marina Alcaide es va referir a l’educació inclusiva, que és l’article 24. Per la seva part, Jordi Duaso, Vicepresident de l’Assemblea, va parlar sobre el treball, que és 27.

Activisme i llibertat d’expressió
Ana Rodríguez va esmentar l’article 20, que és el dret a l’oci. Montserrat Vilarrassa, vocal per la discapacitat intel·lectual al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), ens va parlar sobre l’activisme, l’article 19.

Després jo mateix vaig reivindicar la llibertat d’expressió, que és l’article 21 per, a continuació, passar la paraula a Andy Trias, president de l’Assemblea i escriptor, que ens va presentar el seu llibre, “Ignorant la SD”.

També va participar Liceth Cedeño, en aquest cas per referir-se a les dones en situació de discapacitat, que és l’article 6. Cedeño va donar pas a un vídeo explicatiu sobre l’Assemblea.

Clara Hervás, suplent de la vocal per la discapacitat intel·lectual a l’IMPD, va participar virtualment per reivindicar la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Per últim, va intervenir Edgar Prat, responsable del Servei de Promoció Ciutadana de la FCSD, per parlar sobre el manifest “Covid 19, discapacitat i salut mental” que ha promogut l’Assamblea.

Les jornades van ser un espai de trobada i de participació al voltant de la salut mental de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. En el meu cas, van ser les primeres a les que he pogut participar i espero tornar a fer-ho en el futur.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish