ACTIVISME FEMENÍ

El passat dijous 8 d’octubre vaig participar en la gravació d’un vídeo de conscienciació sobre els drets de la dona amb altres dones en situació de discapacitat a la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). Just després vaig anar a un acte sobre els drets de la dona convocat per l’Institut Català de les Dones.

VIDEOS DE CONSCIENCIACIÓ
Dijous i divendres passat es van filmar a la FCSD uns vídeos de conscienciació sobre els drets relacionats amb el tríptic “En el dia a dia com tu”, que l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT) utilitza per fer conferències a escoles. Va venir a filmar-nos una productora que es diu Costa Est.

Vaig actuar amb altres dones en situació de discapacitat intel•lectual, membres de l’Assemblea DHMT i del curs de teatre de la FCSD. A mi em va tocar pronunciar la frase: “les dones patim una doble discriminació” i amb la resta de dones vam aixecar una pissarra amb el missatge “Per ser dones i tenir una discapacitat”.

La resta de vídeos que es van filmar tenen a veure amb les imatges i frases del tríptic “En el dia a dia com tu”.

Amb la mateixa productora i juntament amb l’Andy Trias vam filmar un vídeo anunci sobre l’Assemblea DHMT explicant què és i què hi fem.

Per gravar aquests vídeos vam mantenir les mesures i distàncies de seguretat.

ACTE PER L’INSTITUT CATALÀ DE LES DONES

El mateix dia vaig anar a la seu de l’ “Associació Dones No estandar” convidada per la meva companya vocal de l’IMPD, Carme Riu.

Allà hi havia més dones amb altres situacions de discapacitat. Hi havia cadires en rotllana, com si fos una taula, però sense taula; i cada una de nosaltres va parlar. Vam fer una roda de presentacions i jo vaig dir que sóc una persona activista. Vam parlar sobre les diferents discriminacions. Cadascú va dir les seves.

Jo vaig explicar com em van fer bulling a l’escola ordinària de petita i com em van discriminar a un hotel de Vinaròs quan ens van cancel·lar la reserva per tenir discapacitat. De la mateixa manera, un propietari no ens va voler llogar un pis a Barcelona per ser persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també vaig recordar el cas d’uns companys que van anar a pub de Lleida i no els van deixar entrar.

En aquest acte també vam mantenir les distàncies de seguretat.

Les dones activistes en situació de discapacitat som molt importants i tenim molt a aportar. Tingueu-nos en compte.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish