GONYALONS: “TENIM UN MÓN I TOTS HEM D’ESTAR JUNTS”


L’Àngels Gonyalons és una actriu catalana reconeguda per la seva llarga trajectòria artística, destacant principalment en el teatre musical. És pionera en els musicals, encara que també ha participat en molts altres camps dins del món del teatre.

A l’any 1980 ja va començar a fer teatre infantil amb les obres “Les arracades de la reina” o “El Princep i l’Aviador”. A l’any 1984 va entrar a la companyia de Paco Morán amb l’obra “Media naranja-medio limón”, amb la qual obtingué el Premi Joanot de Teatre, al 1985.

També va treballar amb la companyia Montserrat Salvador. Al 1986 s’integrà a l’Orquestra Santsfaina com a cantant, actuant al Teatre Regina. A l’any 1987 va fer la versió catalana de la “La botiga dels horrors”, i després va ser la Blanca a una adaptació del musical Mar i Cel, interpretació que li va suposar el reconeixement com millor actriu de l’any 1988.

Al 1990 també li van donar el premi Memorial Margarida Xirgu per la seva participació a
“Estan tocant la nostra cançó”. Després de l’espectacle “Memory” va participar amb Carles Sabater a un altre musical, “Tots Dos”, com també va participar a “Germans de Sang”, a l’any 1994 o a “Blues en la nit”, a l’any 1995.

A l’any 1994 va crear l’escola de teatre musical Memory, amb el Ricard Reguant, la primera escola de teatre musical a España després de la Coco Comin.

Aquests darrers anys també ha fet “Sister Act”, a l’any 2014 i al teatre Tívoli, com també va fer “El Lliberti”, aquest cop al teatre Poliorama.

Fins ara estava fent “La dona del 600”, al Teatre Goya, i quan s’acabi el confinament té previst continuar amb la gira per Catalunya.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish