SERGI MATEU, UN HOME DE TELE I TEATRE

El dia 6 de maig vaig anar a veure un monòleg titulat “Puig i Cadafalch, un croquis” interpretat per l’actor Sergi Mateu al Círcol Catòlic, un teatre de tota la vida a Badalona.

L’actor es va posar a la pell de Josep Puig i Cadafalch; un arquitecte molt conegut i un dels més importants del Modernisme.

Sergi Mateu el va interpretar d’una manera que em va impressionar molt: la gestualitat, la manera d’actuar…

Puig i Cadafalch va ser deixeble de Lluís Domènech i Montaner, també un referent de l’art modernista. També va ser un periodista molt prestigiós.

Un monòleg impactant

El text del monòleg estava adaptat a ell. Explicava la vida de l’arquitecte per parts. No era pas una dramatúrgia de 8 escenes. No. Va ser teatre breu d’un moment, perquè va durar molt poc, mitja hora aproximadament.

El decorat de l’escena era molt impactant ja que havien reproduït l’interior d’una casa modernista.

Una llarga trajectòria artística

Sergi Mateu és de Sabadell i va néixer el 1955. Té 62 anys i s’ha mogut molt per Barcelona. Va estudiar a l’Institut del Teatre (teatre, televisió i dansa).

Al llarg de la seva vida va fer serials de televisió i pel·lícules.

Ha sortit a sèries com Hospital Central, Serrallonga, Periodistas, Secrets de família, Estació d’enllaç i V Comme Vengeance.

A la gran pantalla ha aparegut a La Nau, de Manuel Lara ( 1981); El perquè de tot plegat, de Ventura Pons (1995); o La viuda del capitán Estrada (1991), de José Luis Cuerda.

A l’apartat de teatre destaquen Las brujas de Salem (2007), El censor ( 2004)  i Sent 100 ( 2008).

Més enllà de la Riera

 Jo el coneixia només de veure’l a la sèrie de TV3 La Riera. Haig de confessar que mai l’havia vist actuar en un teatre i em va fascinar i emocionar.

A La Riera va fer d’Albert Flaquer, i va compartir paper amb altres actors i actrius com Margalida Grimalt (Mireia Flaquer), Carme Abril (Núria Boix Faus), Ruben Serrano (Joan Flaquer) i Montserrat Carulla (Tieta Consol).

Ha treballat amb moltes persones tant a la televisió com en el teatre. Per això, no és d’estranyar que Sergi Mateu s’hagi fet un nom en el nostre panorama cultural.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish