Comença la cursa per la reelecció

Les eleccions a l’IMPD seran el 2 de juliol i hauran novetats importants, com avançar l’edat de votació als 16 anys i l’obligació d’estar en situació de discapacitat per se vocal

El passat dia 24 de febrer a les 16h vaig tenir una reunió Extraordinària  del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), a la Sala de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona. Ha estat la primera reunió de l’any 2020. Hi havia un únic punt del ordre del dia, les eleccions al Consell Rector de l’IMPD, que seran el pròxim el 2 de Juliol de 2020.

Vam aprovar el reglament de les eleccions de l’IMPD. Jo vaig votar a favor del reglament. Ara tenim 20 dies per fer-hi al·legacions. La principal novetat en el reglament és que en aquestes eleccions no podrà presentar-se com a Vocal un pare, mare o tutor-legal, hauran de ser tot persones en situació de discapacitat, com jo, que vaig ser la primera amb discapacitat intel·lectual.

Un altre canvi en la llei és que es podrà votar a partir dels 16 anys i també podran votar tutors i representants legals.

L’unic requisit per poder votar és censar-se al cens de l’IMPD. Cal anar-hi presencialment. Un cop estas censat podràs votar físicament el dia 2 e juliol i també online, durant més temps.

Objectius aconseguits

Vull tornar a presentar-me. Durant aquests 4 anys hem obert la porta a que el Consell Rector hi formi part una persona en situació de discapacitat intel·lectual. També hem ajudat a l’IMPD a ser accessible cognitivament: he reivindicat la figura de l’assistent personal; ens donen la documentació abans i en lectura fàcil sempre que és possible, ens avisen amb temps de les reunions i dels odres del dia i el que caldrà votar, perquè ho treballi amb la persona que m’acompanya; i em deixen parar les reunions per preguntar i reunir-me amb el gerent si no entenc alguna cosa.

Durant el meu mandat s’ha aconseguit el dret de vot: ja podem votar totes les persones en situació de discapacitat intel·lectual. Jo vaig assisit al plenari municipal quan es va aprovar el dret de vot el dia 23 de novembre de 2018 i participat en una jornada de treball per la accessibilitat del dret de vot

He portat a terme una campanya de conscienciació de drets amb banderoles per la ciutat de Barcelona. Participat en la jornada de treball sobre el codi d’accessibilitat de Catalunya. He pactat amb IMPD entrevistar tots els Vocals per Exit21 (cosa que encara estem fent). He reivindicat la renda mínima i que a les persones en situació de discapacitat intel·lectual no se’ns posi en llistes de pisos adaptats, sinó pisos més barats. He proposat fer un estudi d’accessibilitat intel·lectual a l’IMPD; reivindicat llibre d’estil d’exit21, vist  modificats els estatuts de l’IMPD segons criteris Convenció i agenda 2030 de onu.

També he col·laborat amb altres Vocals, com Carme Riu i Bertrand de Five (discapacitat física) que m’han invitat a actes de les seves entitats.

Per ultim desitjar molta sort a tots els altres Vocals de cara a les properes eleccions.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish