Reivindicant drets a Sant Cugat

El passat 23 d’octubre l’Assemblea Drets Humans Montserra Trueta de la Fundació Catalana Síndrome de Down va anar a Sant Cugat del Vallès per fer una conferència a l’arxiu Nacional de Catalunya. L’acte l’organitzava l’Associació d’Amics de la Unesco d’aquella localitat. Concretament vam ser la Montserrat Vilarrassa, Anna Rodriguez, Noelia Arias, Irene Pérez i un servidor, acompanyats pel responsable de l’Assemblea, Edgar Prat. També ens va acompanyar una noia voluntària a l’assemblea que es diu Lucila per fer fotos i videos.

Tots els membres de l’Assemblea vam parlar dels diferents articles de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les persones amb discapacitat.

Dret a decidir

Jo vaig parlar dels principis Generals. Un d’aquests principis generals que jo parlava és el dret a decidir. Dret a decidir amb qui vull viure, i el dret d’escollir on viure i el dret a viure independent dins de la comunitat.

També vaig relacionar-ho amb el dret a decidir sobre tot el que faig i tot lo que m’afecta. Com per exemple: haver decidit a venir a fer la conferencia aquell dia, decidir celebrar el meu aniversari o per exemple ara he decidit fer aquest article per Èxit21.

L’Anna Rodriguez parlava sobre el comite dels drets de les persones amb discapacitat i el objectiu d’aquest comite fer que els països compleixen amb la convencio.

La Noelia Arias va parlar del article sobre la privasitat i deia que volia tenir novio i de mes ames tenir privasitat en el seu cuarto i lababo.

Participació política

La Montserrat Vilarrassa va parlar dels 3 articles i aquest son: de lo que fa amb IMPD com a vocal i això seria article 29: participacio en la vida política i publica. També va cita l’article 19: el dret a viure de forma independent i l’article 27 que es dret a treballar, escollir lliurement la feina en un entorn inclusiu i guanyant la vida mitjançant un sou. ho va relacionar amb el seu programa electoral del IMPD i el seu viatge a l’ONU.

Per acabar vam vendre les meves memories i reflexions i van tenir a èxit. Vull agrair a Isabel Gonzalez, presidenta dels Amics de la UNESCO de Sant Cugat, per haver comptat amb nosaltres.  Ens va proposar fer mes conferencies en els Amics de  la UNESCO  de Barcelona i que l’Assemblea Drets Humans Montserrat Trueta  formi part dels Amics de l’UNESCO.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish