Una pizza de bandera

Aquest estiu passat vaig tenir la sort d’anar a la ciutat de Nàpols. 

Aquells dies vaig estar passejant i degustant la típica gastronomia napolitana.

Una d’aquestes és la “pizza frita”, un plat típic napolità que consisteix en una pizza doblegada per la meitat i arrebossada. Es pot trobar a qualsevol pizzeria de Nàpols o paradetes de menjar al carrer i la vaig provar i em va agradar molt perquè és una barreja de gustos molt diferent.

La reina de les pizzes

Vaig anar a una pizzeria molt típica i famosa de Nàpols  que es diu  “Casa Brandi”, lloc a on es va inventar la pizza “Margherita” a l’any 1889. Va ser quan la reina d’Itàlia Margarita de Saboya va visitar la ciutat  i va anar a menjar en aquest restaurant. Va demanar una pizza amb els colors verd, blanc i vermell de la bandera italiana en els seus ingredients (alfàbrega, mozzarella i tomàquet). Per això té aquest nom en commemoració de la reina Margarita.

Curiositats de la pizza

En el restaurant Casa Brandi hi ha una placa que commemora els 100 anys (1889-1989) de la pizza . Jo em vaig fer una fotografia. També es conserva emmarcada una carta que la reina d’Itàlia va enviar a Casa Brandi donant les gràcies per la seva hospitalitat i per haver posat el seu nom a la pizza.

A la primera pàgina de la carta del restaurant  hi ha la historia de com es va inventar aquest gran plat.

El desembre del 2017 va ser declarat patrimoni immaterial cultural per la Unesco.

Si sou uns amants de la gastronomia haureu provat aquest gran plat conegut com la mare de totes les pizzes. Ara, a més de degustar-lo, ja coneixeu la història del seu nom.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish