Un Sant Jordi especial

El dia de Sant Jordi vaig tenir l’oportunitat d’anar a l’Ajuntament de Barcelona a saludar al nostre escriptor i redactor Andy Trias. Em va signar el seu llibre “Ignorant la SD. Memòries i reflexions”, llibre que va treure l’any passat per fer reflexionar a tothom.

L’Andy és una gran persona, un exemple per tots els que tenim discapacitat intel·lectual i que també desitgem tenir un paper més actiu i positiu dins de la nostra societat.

Estava signant el seu llibre dins d’una paradeta, amb postals de l’Assemblea de Drets Montserrat Trueta. A part hi havia també, en format de petit llibre, el poema “Al cromosoma que et sobra” de Mònica Terribas, i per últim moltes roses.

A part de l’Andy i jo, estaven els membres de l’Assemblea de Drets Montserrat Trueta.

A la tarda vam ballar sardanes a la Plaça Sant Jaume, que escoltàvem des de l’ajuntament. Més tard, cap les set, va passar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tan a prop que ens va saludar.

A part de la gent de la nostra fundació hi havia també d’altres tres fundacions, que com nosaltres, també esperen repetir l’experiència l’any que ve.

Pregó de Sant Jordi

A la tarda, a part de continuar la venda de roses, es va fer el Pregó de Sant Jordi. L’escriptor moçambiquès Mia Couto va ser l’encarregat de llegir-ho al Saló de Cent. A la sala va entrar molta gent, fins al punt que algunes persones es van haver de quedar fora.

Es va aprofitar per recordar i homenatjar a personalitats com Emili Teixidor o José Lluís Sampedro. I com és habitual i costum un cop acabada la cerimònia els convidats van baixar a veure les paradetes, saludar-se i comprar alguna rosa.

Els llibres més venuts

En ficció escrit en català l’honor de ser l’autor més venut va ser per Rafael Nadal amb “El fill de l’Italià”. En no ficció el llibre més venut va ser per l’obra d’Oriol Junqueras “Fins que siguem lliures”.

En castellà, Albert Espinosa amb “Lo mejor de ir es volver” va conseguir ser el llibre de ficció més venut i en no ficció l’honor va ser pel llibre Y ahí lo dejo de Gonzalo Boye, l’avocat de Carles Puigdemont.

Entre la resta de categories m’agradaria fer referencia als llibres infantils i juvenils en català i entre els quals “La revolta de Santa Jordina” de David Fernàndez i Lyona podem dir que va ser una revolta del tot triomfant.

A més de roses, bona ficció i molta política aquest any a la diada de Sant Jordi.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish