Casio, més que calculadores

Segurament tots heu sentit a parlar o heu tingut les famoses calculadores científiques de Casio. Doncs ara us explicaré la historia de la marca.

De les cigarretes a les calculadores

Casio va ser fundada a l’abril de 1946 per Tadao Kashio, un enginyer especialitzat en tecnologia de fabricació. El primer producte important de Kashio va ser la “Pipa Yubiwa”, un anell per sostenir la  cigarreta que permetia a l’usuari fumar-la fins al filtre, deixant també lliures les mans. Japó estava empobrit immediatament després de la Segona Guerra Mundial, i així les cigarretes eren molt valuoses. Van ser tot un èxit. 

Entrant al mon dels números

Després de veure les calculadores elèctriques a la primera mostra de negocis  a Ginza, districte de la ciutat de Tòquio l’any 1949, Kashio i els seus germans més joves van utilitzar els seus guanys de la “Pipa Yubiwa” per desenvolupar les seves pròpies calculadores.

La  majoria en aquells temps funcionaven amb engranatges i es podrien operar a mà amb una maneta o a través de l’ús d’un motor (màquina de sumar). Kashio  posseïa  alguns coneixements d’electrònica. I es va disposar  a fer una calculadora  utilitzant Solenoides. La calculadora, la mida d’un escriptori, va ser construïda l’any 1954 i va ser la primera calculadora electromecànica del Japó.

Una de les innovacions de la calculadora  va ser l’adopció del teclat numèric  de 10 tecles: en aquest moment altres calculadors utilitzaven un “teclat  complet”.

El 1957 Casio va llençar  el model 14 A, la primera calculadora compacta completa elèctrica del món basada en la tecnologia de relés.

El 1957 també va marcar l‘establiment de Casio Computer Limited.

En la dècada de 1980 els seus instruments pressupostaris i teclats electrònics casolans van guanyar gran popularitat.

La companyia també es va fer molt coneguda per la gran varietat  i innovació dels seus rellotges de polsera.

Va ser uns dels primers fabricants de rellotges de cristall de quarts, tant digitals com a analogics. També va començar a vendre rellotges-calculadora durants aquest temps.

Casio va a ser un dels primers fabricants que podrien mostrar el  temps  a molts horaris diferents, i dels rellotges amb indicadors de temperatura.

Una quantitat de notables primícies de càmeres fotogràfiques digitals que s’han realitzat per Casio, incloent la primera càmera domèstica digital  amb una pantalla LCD,  la primera càmera  de 3 megapixels, el primer model  ultracompacte    veritable, i la primera càmera digital   a incorporar tecnologia de lents de ceràmica.   

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish